Imantā par nepilniem 400 000 eiro uzlabos lietus ūdens kanalizāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Par nepilniem 400 000 eiro Rīgā tiks uzlabota lietus ūdens kanalizācija Imantā, paredz Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas ceturtdien pieņemtais lēmums.

Kā tika informēti deputāti, Rīgā, Akāciju ielā, ir meliorācijas grāvis, kas novada nokrišņus no Akācijas ielas un Zolitūdes ielas, perimetrā no Jūrmalas gatves, Ēnu ielas un Pureņu ielas.

Zem Zolitūdes ielas ir caurteka, kas savieno grāvju sistēmu. Puse caurtekas ir ar diametru 1000 milimetri, bet otra puse - ar diametru 200 milimetri.

Meliorācijas grāvis ir aizaudzis ar lieliem kokiem un krūmiem, kā arī pastāvīgi tiek piemēslots un nespēj pilnvērtīgi pildīt savu pamatuzdevumu.

Līdz ar to pavasaros stipra lietus un sniega kušanas laikā esošā sistēma nefunkcionē un applūst blakus esošās teritorijas.

Projekta mērķis ir meliorācijas sistēmas uzlabošanai izbūvēt caurteku zem Zolitūdes ielas ar diametru 700 milimetri visā platumā, padziļināt grāvi 40 metru garā posmā gar Zolitūdes ielu pie krustojuma ar Akāciju ielu, kā arī izbūvēt slēgto lietus ūdens kanalizācijas sistēmu un drenāžu 304 metru garumā.

Paredzēta arī Akāciju ielas seguma atjaunošana.

Kopējās darbu izmaksas plānotas 379 698 eiro.

Kā liecina pašvaldības mājaslapā pieejamā informācija, darbus veiks SIA "Pillar Contractor".

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju, uzņēmums reģistrēts 2015.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,5 miljoni eiro.

"Pillar Contractor" pieder AS "AmberStone Group".

Uzņēmums 2022.gadā strādājis ar 26,93 miljonu eiro apgrozījumu un 260 000 eiro zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu