Noskaties Rīgā kāds piromāns apsēdis 16 stāvu ēku; cilvēki dzīvo bailēs (2)

TVNET/Degpunktā/TV3.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Madonas ielas 21. nama iedzīvotāji Rīgā ir spiesti dzīvot bailēs, jo kāds piromāns apsēdis sešpadsmitstāvu ēku un ik pa brīdim piešķiļ uguni elektrosadales skapjiem vai mantām kāpņu telpā. Pēdējā no ugunsnelaimēm bija pirms dažām dienām, ziņo TV3 raidījums “Degpunktā”.

Devītā stāva kāpņutelpas logs stāv izsists un nenorobežots. Konkrētajā stāvā dega sadzīves mantas un loga rāmis, savukārt desmitajā stāvā liesmoja elektrosadales skapis. Mājinieki vairs nesaprot, ko darīt, jo ugunsdrošības signalizācijas skaņas un glābēju rosība namā pēdējo mēnešu laikā ir kļuvusi regulāra.

“Bērni jau ir panikā. Skrien uz vannas istabu, ieslēdzas, meklē kaut ko mitru, ko pielikt priekšā, lai nav jāelpo. Mums te viss ir apkvēpis, sienas mazliet paskrubināja, un viss. Durvis paši atmazgājām, grīdu atmazgājām, pašiem taču te jāstaigā. Tā taču nav iespējams dzīvot,” stāsta mājas iedzīvotāja, kas veikusi pierakstus par signalizācijas biežumu.

Pēc viņas teiktā, “agrāk šeit tā nebija un tas ir tikai pēdējā laikā”.

“Šī ir jau ceturtā reize, kad ēkā izceļas ugunsgrēks. Šobrīd mūsu atbildīgā iecirkņa darbinieki veic nepieciešamos elektrības skapja atjaunošanas darbus. Viens no nesen mainītajiem logiem un stiklojums pašreiz tiks aizdarīti ar saplāksni, līdz loga nomaiņai. Šobrīd ārdurvīm ir uzlikta elektroniskā koda atslēga, kur piekļuve ir tikai ar ieejas kodiem vai elektroniskiem čipiem,” skaidrots ēkas apsaimniekotāja “Rīgas namu pārvaldnieka” atbildē.

Likumsargi par piektdienas ugunsgrēku uzsākuši kriminālprocesu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Vairāk skaties “Degpunkta” sižetā

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu