Video Jelgavas novada domes video skandāls: deputāti pieprasa sasaukt sēdi mēra Lasmaņa atstādināšanai (38)

TVNET/LETA
Papildināts 12:03, 22. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Jelgavas novada domes video skandāls: deputāti pieprasa sasaukt sēdi mēra Lasmaņa atstādināšanai
Jelgavas novada domes video skandāls: deputāti pieprasa sasaukt sēdi mēra Lasmaņa atstādināšanai Foto: Ekrānuzņēmums

Piektdienas, 22. marta, rītā septiņi Jelgavas novada domes deputāti iesnieguši pieprasījumu sasaukt sēdi par domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) atstādināšanu no amata, aģentūru LETA informēja deputāts Dainis Liepiņš (LRA).

Pieprasījumu parakstījuši četri Zemnieku Savienības deputāti - domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola, Lolita Duge, Juris Lavenieks un Juris Razživins, un trīs no Latvijas Reģionu Apvienības saraksta ievēlētie deputāti - Dainis Liepiņš, Vidmants Rinkuns un Dina Tauriņa.

Šādā gadījumā domes priekšsēdētājam ir jāsasauc domes ārkārtas sēde desmit dienu laikā, vai arī jāiekļauj šis jautājums kārtējās domes sēdes darba kārtībā.

Kārtējā domes sēde paredzēta 26.martā, taču pašlaik tās dienaskārtībā jautājums par domes priekšsēdētāja atstādināšanu no amata nav iekļauts.

Jelgavas novada pašvaldībā ir 17 deputāti. Likums nosaka, ka pēc vismaz vienas trešdaļas domes deputātu pieprasījuma dome lemj par domes priekšsēdētāja vai priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanu no amata, šai gadījumā nepieciešams sešu deputātu parakstīts pieprasījums.

Kā TVNET jau ziņoja, atsevišķi Jelgavas novada pašvaldības politiķi un amatpersonas prasa vērtēt domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) rīcību, Budžeta komisijā līdztekus sēdes vadīšanai pievēršoties kādas sievietes kājām.

21.martā sociālajos tīklos nonācis video no komisijas 13.marta (nevis 13.februāra, kā tika ziņots iepriekš) sēdes, kurā novada domes priekšsēdētājs Lasmanis piedalās attālināti un redzams, sēžot automašīnā vadītāja sēdeklī. Sēdei tuvojoties noslēgumam, noprotams, ka automašīnas aizmugurējā sēdeklī iesēžas vēl kāds un starp priekšējiem sēdekļiem parādās zeķbiksēs tērpta sievietes pēda, kas kadrā vērojama ilgstošu laiku. Lasmanis pieskaras kājai un viņa roka "pievēršas" personai automašīnas aizmugurējā sēdeklī.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu