Foto un Video Krievijā apšaudē koncertzālē nogalināti 62 cilvēki (106)

Atbildību par terora aktu uzņēmusies "Islāma valsts"
TVNET/LETA/MEDUZA
Papildināts 01:03, 23. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Apšaudē un ugunsgrēkā, kas izcēlušies netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", piektdien gājuši bojā vismaz 62 cilvēki, ziņo lietotnes "Telegram" kanāls "112", kas saistīts ar Krievijas totalitārā režīma drošības iestādēm.

Vēl aptuveni 140 cilvēki ir ievainoti. Aptuveni 60 no viņiem ir smagā stāvoklī. 

Tīmekļa izdevums "Baza" ziņo, ka koncertzālē, kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra, izcēlies ugunsgrēks, kas aptvēris trešdaļu ēkas un kura rezultātā iebrucis jumts.

Apšaude izcēlusies pirms rokgrupas "Piknik" koncerta. Vienlaikus citā zālē noticis Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Kā vēsta Kremļa kontrolētā ziņu aģentūra "RIA Novosti", uz publiku uguni no automātiskajiem ieročiem atklājuši vismaz trīs maskēšanās tērpos ģērbti cilvēki.

Tikmēr lietotnes "Telegram" kanāls "Shot" ziņo, ka uzbrucēji bijuši vismaz pieci. Newsru, atsaucoties uz aculieciniekiem, vēsta par aptuveni 20 uzbrucējiem. 

Savukārt "Telegram" kanāls "Mash" ziņo, ka šaušana vienlaicīgi sākusies vestibilā un skatītāju zālē.

"Telegram" kanāls "Mash" ziņo, ka viens aizdomās turamais ir aizturēts, bet "Shot" vēsta, ka aizturēti arī pieci koncertzāles darbinieki, lai noskaidrotu apstākļus. "Msk1" ziņo, ka aizturēti arī žurnālisti un garāmgājēji.

"Baza" vēsta, ka četriem uzbrucējiem no nozieguma vietas izdevies aizbēgt, bet vairāki teroristi iebarikādējušies ēkā.

Koncertzāles apsargi nebija bruņoti ar ieročiem. Domājams, ka vairāki no viņiem ir starp pirmajiem upuriem.

Ugunsgrēku izraisījusi vai nu uzbrucēju mesta granāta, vai degbumba.

Kā ziņo "Baza", ugunsgrēka pārņemtajā ēkā varētu atrasties aptuveni 100 cilvēku, kam nav izdevies no koncertzāles izkļūt.

Tikmēr mediji vēsta, ka uzbrukuma brīdī koncertzālē varētu būt atradušies 6200 cilvēku, jo visas biļetes uz "Piknik" koncertu bijušas izpārdotas.

Ugunsdzēsēji ziņo, ka no degošās ēkas evakuējuši aptuveni 100 cilvēkus. Turpinās cilvēku evakuācija no degošās ēkas jumta.

Mediji ziņo, ka uz notikuma vietu devušās 70 ātrās palīdzības automašīnas. Televīzijas kanāls TVRain vēsta, ka ēkā gatavojas ieiet specvienības.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kanāls "112" ziņo, ka autostāvvietā pie koncertzāles konstatēts mīnēts mikroautobuss. Ar to notikuma vietā iepriekš ieradušies uzbrucēji.

Foto: Ugunsgrēks un terora akts Piemaskavas koncertzālē "Krokus Siti Holl"

Tikmēr pienāk ziņas, ka Maskavā dažādās vietās tiek slēgti tirdzniecības centri. "Telegram" kanāls "Bumaga" vēsta, ka arī Sanktpēterburgā cilvēki tiek evakuēti no tirdzniecības centriem.

Krievijas galvaspilsētā atcelti visi nedēļas nogalē paredzētie pasākumi, bet augstskolas paziņojušas par sestdien paredzēto nodarbību atcelšanu.

Ukrainas pusē karojošo brīvprātīgo vienību - Krievijas Brīvprātīgo korpusa (RDK) un leģiona "Krievijas brīvība" - pārstāvji ir paziņojuši, ka nav iesaistīti šajā teroristu uzbrukumā. Arī Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks paziņoja, ka Ukraina šajā incidentā nav iesaistīta.

Saskaņā ar TVRain tiešraidē ziņoto, koncertzāles ēkā Maskavā notikuši divi vai trīs sprādzieni. Pašlaik no tās tiekot nesti ārā bojā gājušie. Savukārt Krievijas televīzijas kanāli turpina ierasto programmu un par notikušo neko neziņo. Ugunsgrēka dzēšanā ir iesaistīti helikopteri.

TVRain arī atgādina par martā izplatīto ASV vēstniecības brīdinājumu, kurā cilvēkiem bija ieteikts izvairīties no lielām ļaužu pulcēšanās vietām, jo ir informācija par plānotiem terora aktiem.

ASV Baltais nams šovakar izplatījis paziņojumu, kurā norāda, ka ASV rīcībā nebija informācijas par šo konkrēto terora aktu, taču tas nekādā gadījumā nav saistīts ar Ukrainu.

Vēlā piektdienas vakarā kļuva zināms, ka atbildību par terora aktu Piemaskavā uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts". Par to grupējums paziņojis savā "Telegram" kanāla profilā.

Komentāri (106)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu