Rīgas ostā notiks Kanādas bruņoto spēku militārās tehnikas un ekipējuma saņemšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kanādas bruņoto spēku karavīrs piedalās pasākumā pie Latvijas Kara muzeja, kur tiek iedegts Neatkarības kara piemiņas ugunskurs, kas turpinās degt līdz Lāčplēša dienai.
Kanādas bruņoto spēku karavīrs piedalās pasākumā pie Latvijas Kara muzeja, kur tiek iedegts Neatkarības kara piemiņas ugunskurs, kas turpinās degt līdz Lāčplēša dienai. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sestdien Rīgas ostā tiks nogādāta jauna Kanādas bruņoto spēku militārā tehnika un ekipējums, lai pastiprinātu sabiedroto militārās spējas un klātbūtni Latvijā, informēja Aizsardzības ministrijā.

Kanāda ir vadošā valsts Latvijā izvietotajai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai, ko pašlaik veido ap 1900 karavīru no 11 valstīm - Albānijas, Čehijas, Islandes, Itālijas, Ziemeļmaķedonijas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Kanādas.

2017.gada 19.jūnijā Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Šogad aprit septiņi gadi, kopš NATO paplašinātās klātbūtnes dalībvalstis un to karavīri ir veicinājuši un stiprinājuši Latvijas valsts iedzīvotāju drošību. Ikdienā sabiedroto karavīri kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem piedalās militārajās mācībās, tādējādi uzlabojot savietojamību ar sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

2022.gadā tika parakstīta vienošanās starp Latvijas un Kanādas aizsardzības ministriem par turpmāku Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas attīstību līdz brigādes līmenim. Vienošanās paredz pakāpenisku pastāvīgi izvietoto sabiedroto spēku pieaugumu Latvijā.

Militārā tehnika un ekipējums no sestdienas līdz pirmdienai tiks nogādāts no Rīgas ostas Ādažu militārajā bāzē. Tehnikas pārvietošanas laikā var būt novērojami īslaicīgi satiksmes kustības ierobežojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu