Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Terora akts Piemaskavā: Vienam no aizdomās turamajiem pratināšanas laikā ar nazi nogriezta daļa auss (12)

TVNET/LETA
Papildināts 22:55, 23. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Krievijas “Telegram” kanālos ir izplatīts neliels video, kurā it kā redzams brīdis, kad tiek aizturēts viens no aizdomās turamajiem par teroraktu “Krokus Siti Holl”. Tiek uzskatīts, ka aizdomās turētais ir 30 gadus vecais Radžabs Alizade.

24 sekunžu garajā ierakstā redzams, kā kāds vīrietis maskēšanās tērpā tur Alizade piespiestu pie zemes, pēc tam pieliek nazi pie viņa labās auss un nogriež gabaliņu. Pēc tam uzbrucējs vairākas reizes mēģina iebāzt nogriezto auss gabalu aizturētā mutē, bet pēc tam sit viņam pa seju. Video ir redzams, ka Alizade rokas ir sasietas.

Citā videoierakstā, kas uzņemts pēc Radžaba Alizade aizturēšanas, redzams, ka viņa sejas labā puse ir asiņaina un trūkst daļa auss. Internetā ir ievietots arī Alizade nopratināšanas video, kurā viņš ir filmēts ar pārsietu galvu. Ierakstā kāds vīrietis aizkadrā saka:

“Atbildiet, kā vislabāk varat! Es sēžu jums blakus! Jums ir palikusi viena auss!”

Krievijas neonacistu grupējuma “Rusich” kaujinieks ar iesauku “Topaz” Jevgeņijs Rasskazovs savā “Telegram” kanālā raksta, ka vīrietim, kurš nogrieza aizdomās turamajam ausi, uz apģērba redzama uzšuve nacistu ezotēriskā simbola “Melnā saule” formā, bet seju daļēji aizsedz stikeris, kas atgādina trešās SS tanku divīzijas miroņgalvas emblēmu.

Krievijas valsts televīzijas kanālu pārraidītā nopratināšanas video kāds cits no aizturētajiem krievu valodā ar akcentu stāsta, ka ir savervēts "Telegram" sarakstē un par teroraktu viņam solīts pusmiljons rubļu (5000 eiro). Pusi no šīs summas viņš jau esot saņēmis.

Sestdien Kremļa preses dienests ziņoja, ka Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) direktors Aleksandrs Bortņikovs ziņojis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam par 11 cilvēku, tostarp visu četru teroraktā tieši iesaistīto teroristu, aizturēšanu. Viņi aizturēti Brjanskas apgabalā netālu no Ukrainas un Baltkrievijas robežas.

Putins savā uzrunā apgalvoja, ka Ukrainas pusē viņiem esot sagatavots "logs" robežas šķērsošanai, tādējādi mēģinot saistīt teroraktu ar Ukrainu. Vienlaikus visi aizdomās par uzbrukumu aizturētie esot no Vidusāzijas valstīm.

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs paziņoja, ka čečenu karavīri palīdzējuši Krievijas FSB notvert aizdomās turamos.

Savukārt Baltkrievijas vēstnieks Krievijā Dmitrijs Krutojs paziņoja, ka ir palīdzējusi Krievijai aizturēt vīriešus, "lai neļautu viņiem izbraukt cauri mūsu kopējai robežai".

"Kopš vakardienas aktīvi sazināmies pa izlūkdienestu kanāliem. Valsts drošības komitejas vadītājs tieši sazinās ar savu kolēģi. Tāpat faktiski vakar vakarā galvenais uzdevums bija neļaut teroristiem šķērsot mūsu kopīgo robežu. Šis uzdevums ir izpildīts," Baltkrievijas valsts ziņu aģentūrai "Belta" sacīja vēstnieks.

Jau vēstīts, ka bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē, kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas “Piknik” koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums “Islāma valsts”. “Islāma valsts” kaujinieki “uzbruka lielam saietam (..) Krievijas galvaspilsētas Maskavas nomalē,” teikts grupējuma paziņojumā lietotnē “Telegram”. “Islāma valsts” paziņojumā arī teikts, ka uzbrucēji “droši atkāpās uz savām bāzēm”.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu