Noskaties Baltkrievijā ražoto Rīgas liftu nomaiņa izmaksās miljoniem eiro

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Kopš kara sākuma Ukrainā dažāda veida sankcijas ieviestas arī pret Baltkrieviju un tas sākotnēji sagādāja lielas galvassāpes liftu uzturētājiem, jo vairs nav pieejamas rezerves daļas padomju laikā ražoto liftu remontēšanai, vēsta "TV3 Ziņas". Lai gan ir atrasti citi piegādātāji, kopumā lifti ir tik veci, ka agri vai vēlu tos būs jāmaina un galvaspilsētai vien tas varētu izmaksāt ap 80 miljonu eiro.

Vēl pirms pusgada liftu remonti Rīgā prasīja nevis stundas, bet gan dienas un nedēļas, jo Baltkrievijā bāzētās Mogiļevas rūpnīcas krājumi bija iztukšoti un jauni piegādātāji vēl nebija atrasti.

"Rīgas namu pārvaldnieka" pārstāvis Krists Leiškalns atzīst, ka pašlaik situācija kļuvusi labāka, jo šo divu gadu laikā uzņēmumi, kas apkalpo liftus, ir meklējuši iespējas pasūtīt detaļas citur, piemērot šādas detaļas, lai varētu tās ievest gan no citām ES valstīm, gan arī no Turcijas.

Tomēr tas nenozīmē, ka problēma būtu atrisināta – lielākā daļa liftu ir tik nolietoti, ka vienā brīdī saremontēt tos vairs nebūs iespējams.

Lifta cena varētu būt ap 50 000 eiro, turklāt jārēķinās, ka ir arī projektēšanas izmaksas.

Šādas naudas nav ne iedzīvotājiem, ne pašvaldībai. Viens no variantiem ir pašvaldības atbalsta programma, taču tas varētu būt iespējams ne ātrāk kā nākamgad.

Vairāk skaties "TV3 Ziņu" sižetā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu