Kristīne Jarve: ​eksperiments ar 4 h miega jeb vai var un vajag visu paspēt?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: līdere

Vai visu var un vajag paspēt, atbildi sniedza Deloitte vadošā partnere Baltijas valstīs Kristīne Jarve. Viņa dalījās pieredzes stāstā, kā realizē savas dzīves lomas un paspēj atvēlēt laiku sev. K. Jarve uzsvēra, ka ir svarīgi definēt tās lietas, kuras gribam darīt pašas, un tās, kuras uzticēt citiem.

"Ir 2011. gads, un es eksperimentēju ar sevi - mēģinu saprast, cik stundu dienā man ir nepieciešams atvēlēt miegam, lai es varētu normāli funkcionēt. Mans mērķis ir 4 h. Esmu izlasījusi virkni slavenību autobiogrāfiju, kurās tiek atzīts, ka pārāk maz laika tiek veltīts miegam un tāpēc paspēj daudz. Kāpēc es to daru? Es esmu pārcēlusies uz dzīvi Londonā. Strādāju starptautiskā uzņēmumā, vadu lielus projektus ne tikai Eiropas valstīs, bet arī Amerikā un Āzijā. Man līdzās ir cilvēki, kuri uzskata, ka panākumi, karjeras izaugsme un atzinība nāk tikai no tā, cik mēs paspējam izdarīt.

Es tajā laikā esmu 33 gadus veca blonda austrumeiropiete, kurai ir sajūta, ka visu laiku ir jāpierāda tas, ka esmu te tiesīga atrasties. Paralēli tam visam es cenšos būt laba māte, sieva, paspēt izdarīt kaut ko mājās, atrast laiku fiziskām aktivitātēm, kaut ko iemācīties un satikt draugus. Laika man ir akūti maz.

Mans eksperiments ar miegu beidzās ar to, ka ar 4 h man nepietiek - man ir nepieciešamas vismaz 6 h. Bet es secināju, ja aktīvi sevi pārvērt par cīruli, es atrodu pāris stundas dienā, kas man ir zelta vērtē. Tas ir laiks man sev. Pēc tam darbā jau esmu gatava visam, ko diena man nesīs," savu lekciju par laika plānošanu un labākā atrašanu sev sāk Kristīne Jarve. 

Klausies vairāk video, pie kāda secinājuma nonāca Kristīne.

Kamēr gaidām iedvesmas forumu "Līdere 2024", "Egoiste" piedāvās divas reizes nedēļā no jauna noklausīties pēdējā foruma lektorus.

Vairāk par 2024. gada forumu "Līdere" lasi šeit.

Seko un iedvesmojies!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu