27. aprīlī nestrādās "eParaksts"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls
Dators. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Šā gada 27.aprīlī nebūs pieejami "eParaksta" rīki saistībā ar pāreju uz jaunu tehnoloģisko platformu, informēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) pārstāvji.

Migrācija uz jaunu tehnoloģisko platformu tiek veikta, sekojot ar vien pieaugošajiem drošības un lietojamības izaicinājumiem, kā arī, lai nodrošinātu atbilstību starptautiskās Eiropas Savienības uzticamības pakalpojumu "eIDAS" regulas prasībām un arī turpmāk spētu attīstīt un pilnveidot "eParaksta" pakalpojumu klāstu.

Tehnoloģisko migrāciju paredzēts sākt naktī no 26.aprīļa uz 27.aprīli, un tā ilgs aptuveni diennakti. Tehnoloģiskās migrācijas laikā vairākas stundas "eParaksta" pakalpojumi nebūs pieejami, bet pēc tam tiks pakāpeniski atjaunoti.

Pēc "eParaksta" darbības atsākšanas visiem "eParaksts mobile" lietotājiem būs jāizveido jauna parole.

LVRTC pārstāvji norādīja, ka pašreiz ir sākta iedzīvotāju apziņošana par gaidāmo pārtraukumu.

Tehnoloģiskās migrācijas laikā nebūs iespējams apliecināt e-Identitāti un darījumus internetbankās, valsts iestādēs un pie pakalpojumu sniedzējiem, nebūs iespējams parakstīt dokumentus ar "eParaksts mobile", eID un "eParaksts" karti portālā "eParaksts.lv" un klientu integrētajos risinājumos, nebūs pieejams portāls "eParaksts.lv", kā arī nedarbosies mobilās lietotnes "eParaksts mobile" un "eParakstsLV".

Platformas maiņa ietekmēs arī organizācijas, kas ir integrējušas dokumentu parakstīšanu ar "eParaksta" rīkiem savās iekšējās dokumentu vadības sistēmās vai klientu portālos. Iedzīvotāji aicināti dokumentu parakstīšanu ieplānot pirms vai pēc tehnoloģiskās migrācijas.

Vienlaikus pārtraukumu laikā būs iespējams parakstīt dokumentus programmā "eParakstītājs 3.0" ar eID karti.

Jau ziņots, ka LVRTC apgrozījums 2022.gadā bija 25,216 miljoni eiro, kas ir par 14,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 20,1% un bija 5,581 miljons eiro.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" (LMT) daļas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu