Moldovas tiesa atceļ aizliegumu vēlēšanās startēt prokrieviskajai partijai "Šor" (6)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Moldovas konstitucionālā tiesa par neatbilstošu pamatlikumam atzinusi labojumu vēlēšanu likumā, ar kuru vēlēšanās trīs gadus aizliegts kandidēt cilvēkiem, kas ir saistīti ar nelikumīgām vai nekonstitucionālām partijām.

Tiesas lēmums attiecas uz aizliegumu vēlēšanās kandidēt partijas "Šor" biedriem. Tās līderis prokrieviskais uzņēmējs Ilans Šors izsludināts starptautiskajā meklēšanā saistībā ar apsūdzību par miljarda dolāru nozagšanu no Moldovas banku sistēmas.

Šora partija Moldovā atzīta par nekonstitucionālu, un tiesas tagad atceltais labojums sākotnēji tika izmantots, lai nepieļautu partijas biedru kandidēšanu pašvaldību vēlēšanās.

Komentējot tiesas lēmumu, Moldovas parlamenta spīkers Igors Grosu sacīja, ka valdība spriedumam pakļausies, tomēr turpinās centienus, lai nepieļautu, ka vēlēšanās kandidē cilvēki, kas ir saistīti ar noziedzīgām organizācijām.

"Mēs ieviesīsim korekcijas atbilstoši tiesas lēmumam, tomēr neļausim noziedzīgiem grupējumiem sagrābt kontroli pār vēlēšanu procesiem un graut demokrātiju Moldovā," sacīja spīkers.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu