Bulgārijā izjukušas sarunas par jaunas valdības veidošanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bulgārijā izjukušas sarunas par jaunas valdības veidošanu, kas padara reālāku iespēju, ka nāksies organizēt sestās parlamenta vēlēšanas trīs gadu laikā.

Līdzšinējais Bulgārijas premjerministrs Nikolajs Denkovs, kas pārstāv centrisko partiju apvienību Turpinām pārmaiņas/Demokrātiskā Bulgārija (PP-DB), 6.martā, kā bija plānots, atkāpās no amata, ļaujot amatu pārņemt viņa koalīcijas partnerei Marijai Gabrielai no konservatīvās koalīcijas Pilsoņi par eiropeisku Bulgārijas attīstību/Demokrātisko spēku savienība (GERB-SDS). Taču sarunas starp PP-DB un GERB-SDS nonāca strupceļā jautājumā par amatu sadalījumu jaunajā valdībā.

Bulgārijas lielākā partija Pilsoņi par eiropeisku Bulgārijas attīstību (GERB) svētdien izstājās no sarunām par jaunas valdības izveidi, un Bulgārijas prezidents Rumens Radevs uzticēja valdības veidošanu PP-DB, bet trešdien arī tā paziņoja par izstāšanos no sarunām.

Saskaņā ar Bulgārijas likumiem iespējami trīs valdības veidošanas mēģinājumi. Ja tie visi cieš neveiksmi, jārīko jaunas vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu