Foto Netanjahu atzīst Izraēlas vainu triecienā Gazas joslā, kurā tika nogalināti vairāki ārvalstu brīvprātīgie (3)

Papildināts
TVNET/BBC
Papildināts 14:58, 2. aprīlis, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu atzinis, ka Izraēlas Bruņotie spēki veica triecienu Gazas joslā, kurā tika nogalināti septiņi humānās palīdzības organizācijas pārstāvji. 

"Diemžēl aizvadītās dienas laikā noticis traģisks incidents, kad mūsu spēki netīšām trāpīja nevainīgiem cilvēkiem Gazas joslā," otrdien paziņoja Netanjahu.

Trieciens notika dažas stundas pēc tam, kad organizācija "World Central Kitchen" (WCK) Gazas joslas ziemeļos bija nogādājusi jaunu palīdzības kravu.

Nogalināti seši palīdzības misijas darbinieki ārzemnieki un viņu šoferis palestīnietis, norādīja WCK.

Septiņu nogalināto vidū ir Austrālijas, Polijas un Lielbritānijas pilsoņi, kā arī ASV un Kanādas dubultpilsonis, norādīja organizācija.

"Tā ir traģēdija. Humānās palīdzības misiju darbinieki un civilisti nekad nedrīkst būt mērķis. Nekad," paziņojumā apliecināja WCK pārstāve sakariem ar presi Linda Rota.

Organizācija, kuras galvenā mītne atrodas ASV, uz laiku "aptur operācijas šajā reģionā", norādīja WCK.

"Šodien organizācija "World Central Kitchen" Izraēlas armijas triecienā Gazā zaudēja vairākas savas māsas un brāļus," drīz pēc notikušā pavēstīja organizācijas dibinātājs Hosē Andrēss.

Izraēlas armija iepriekš apliecināja, ka "veic rūpīgu izmeklēšanu visaugstākajā līmenī, lai saprastu šī traģiskā atgadījuma apstākļus".

Austrālijas premjerministrs Entonijs Albanīzs otrdien apstiprināja, ka viena no bojāgājušajiem ir Austrālijas pilsone Zomija Frenkoma.

Frenkoma veica "ārkārtīgi vērtīgu darbu", palīdzot piegādāt pārtiku Gazas joslā, norādīja premjers, uzsverot, ka Austrālija centīsies panākt vainīgo noskaidrošanu un saukšanu pie atbildības.

Savukārt ASV prezidenta administrācijas Nacionālās drošības padomes pārstāve sakariem ar presi Eidriena Votsone platformā "X" apliecināja, ka "šī trieciena dēļ mēs esam bēdu pārņemti un dziļi satraukti".

"Humānās palīdzības misiju darbinieki, kad viņi piegādā akūti nepieciešamo palīdzību, ir jāaizsargā, un mēs mudinām Izraēlu bez kavēšanās izmeklēt notikušo," norādīja Baltā nama pārstāve.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu