Zemkopības ministrs: Lielāks uzcenojums Latvijā ražotai pārtikai nav pieņemams

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemkopības ministrs Armands Krauze.
Zemkopības ministrs Armands Krauze. Foto: Zane Bitere/LETA

Lielāks uzcenojums veikalu plauktos Latvijā ražotai pārtikai nav pieņemams, trešdien, 3. aprīlī, tikšanās laikā ar SIA "Maxima Latvija" pārstāvjiem norādīja zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Kā informēja Zemkopības ministrija (ZM), tikšanās laikā ar "Maxima Latvija" pārstāvjiem ministrs uzvēra nepieciešamību iedzīvotājiem spēt noteikt produkta izcelsmes valsti veikalu plauktos.

"ZM pilnībā atbalsta Saeimas likuma grozījumu iniciatīvu, kas paredz prasību cenu zīmēs vai pie produkta norādīt arī produkta ražošanas valsti," norādīja Krauze.

Tikšanas laikā abas puses pārrunāja arī Konkurences padomes publicēto ziņojumu par olu, zivju, piena, gaļas, graudu un maizes produktu tirgu. "Pilnībā nav pieņemami, ka vietējiem pārtikas produktiem tiek piemērots lielāks uzcenojums nekā importētajai produkcijai," bilda ministrs, piebilstot, ka tas ir ne tikai negodprātīgi pret valsti, bet neatbilst arī Eiropas Savienības politikai, kas liek uzsvaru uz īsām pārtikas ķēdēm un svaigiem, kvalitatīviem produktiem.

Ministrijā norāda, ka tā patlaban vērtē, kādas izmaiņas likumdošanā varētu nodrošināt Latvijas produktu godīgu konkurenci veikalos un atbilstību Eiropas Zaļajam kursam, vienlaikus nepārkāpjot Eiropas brīvā tirgus principus.

Tāpat Krauze tikšanās laikā aicināja tirgotājus ņemt vērā, ka vietējo produktu tirdzniecība ir savas valsts interešu aizstāvība.

Tikšanās laikā abas puses vienojās ciešāk sadarboties, tostarp rīkot regulāras tikšanās, lai kopīgi ar ZM pārstāvjiem, tirgotājiem un pārtikas ražotājiem pārrunātu nozares aktualitātes, izaicinājumus un iespējamos risinājumus.

TVNET jau vēstīja, ka Krauze sācis tikšanās ciklu ar pārtikas mazumtirgotājiem par Latvijas produkcijas pārstāvniecību veikalos, tostarp pirmā tikšanās notika ar "Maxima Latvija" pārstāvjiem.

Līdzīgas tikšanās plānotas arī ar citām mazumtirdzniecības ķēdēm Latvijā, norādīja ministrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu