Tiekoties ar Šmihaļu, Rinkēvičs uzsver Latvijas gatavību atbalstīt Ukrainu starptautiskajās organizācijās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no labās) un Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs tikšanās laikā Rīgas pilī.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no labās) un Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs tikšanās laikā Rīgas pilī. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvija ir gatava atbalstīt Ukrainu politiski, militāri un finansiāli līdz tās uzvarai, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, ceturtdien Rīgas pilī tiekoties ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu, kurš oficiālā vizītē apmeklē Latviju.

Kā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Rinkēvičs apliecināja nelokāmu Latvijas atbalstu Ukrainas eiroatlantiskajai integrācijai. Tikšanās laikā Rinkēvičs apliecināja arī Latvijas atbalstu iespējami ātrai sarunu uzsākšanai par Ukrainas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES).

Latvijas Valsts prezidents izteica gandarījumu par panākto vienošanos par ilglaicīgu atbalstu un drošības saistībām, apņemoties šogad un nākamos divus gadus sniegt Ukrainai militāro atbalstu 0,25% apmērā no valsts iekšzemes kopprodukta.

Rinkēvičs uzsvēra Latvijas gatavību atbalstīt Ukrainu starptautiskajās organizācijās, tostarp daloties ar Latvijas pieredzi sarunu vešanā par iestāšanos ES.

TVNET jau rakstīja, ka pērn novembrī Eiropas Komisija rekomendēja sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu, savukārt mēnesi vēlāk - decembrī - šādu lēmumu pieņēma ES dalībvalstu līderi samitā Briselē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu