Pabeigti "Balticconnector" remontdarbi

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pabeigti pērn rudenī sabojātā Igauniju un Somiju savienojošā zemūdens gāzesvada "Balticconnector" remontdarbi, un gaidāms, ka gāzesvada darbība tiks atjaunota 22.aprīlī, paziņoja Igaunijas pārvades sistēmu operators "Elering".

Gāzesvads ir saremontēts, bet pašlaik tam tiek veikta tīrīšana ar ūdeni. Pēc tam to iztukšos un veiks iekšējās ģeometriskās pārbaudes. Pēc to pabeigšanas gāzesvadu izžāvēs un piepildīs ar gāzi.

Plānots, ka 22.aprīlī tiks atjaunota "Balticconnector" darbība.

Jau ziņots, ka 8.oktobrī tika bojāts Igauniju un Somiju savienojošais gāzesvads "Balticconnector". Tajā pašā laikā tika bojāti arī sakaru kabeļi starp Igauniju un Somiju un Igauniju un Zviedriju.

Somijas Centrālā kriminālpolicija oktobrī paziņoja, ka no jūras gultnes ir pacelts sešas tonnas smags enkurs, kas acīmredzot sabojājis "Balticconnector". Enkurs pieder Honkongā reģistrētam kuģim "Newnew Polar Bear", kas bojājuma radīšanas laikā šķērsoja bojājuma vietu.

"Balticconnector" tika nodots ekspluatācijā 2020.gada sākumā. Gāzesvada zemūdens daļas garums no Paldiskiem Igaunijā līdz Inko Somijā ir 77 kilometri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu