Velsas princese ziedojusi savus matus bērnu vēža labdarībai (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Paradoksāli, bet vairākus gadus pirms Velsas princeses Ketrīnas vēža diagnozes, kas tapa zināma martā, viņa reiz labprātīgi ziedojusi savus matus bērniem, kas sirgst ar onkoloģiskām kaitēm un ir zaudējuši matus.

"Ir patīkami apzināties, ka kāds vai, iespējams, vairāki cilvēki ir saņēmuši parūku, kurā ir princeses Keitas mati," toreiz portālam "PEOPLE" sacīja organizācijas pārstāvis.

Velsas princeses veselie, brūnie mati jau sen ir bijuši viņas dabiskā rota. Ketrīna 2017. gadā ziedoja 17 cm nogrieztu matu labdarības organizācijai "The Little Princess Trust", kas izgatavo parūkas bērniem un  jauniešiem, kuriem mati izkrīt vēža ārstēšanas vai citu apstākļu dēļ. Daudzi tolaik pamanīja hercogienes pārvērtības. 

Foto: AFP / Scanpix

Pēc matu nogriešanas viņa esot frizieri palūgusi matus izmantot lietderīgi, un mati pēc viņas lūguma tika anonīmi nosūtīti organizācijai. 

 Kā jau ziņojām, 22. marta vakarā Velsas princese publiskoja video paziņojumu, kurā apstiprināja, ka viņai ir diagnosticēts vēzis un ka viņa ir sākusi ķīmijterapiju. Sākot cīņu ar slimību, Velsas princesei vissvarīgākās šobrīd ir rūpes par savu ģimeni. Kā viņa minēja video, visgrūtākais uzdevums bija šo baiso ziņu atklāt saviem trim bērniem.

Ļoti emocionālā videouzrunā Keita stāsta, ka viņa vēlējusies diagnozi paturēt noslēpumā, kamēr par to nav informēti bērni. Bija vajadzīgs laiks, lai princim Džordžam, princesei Šarlotei un princim Luisam to atklātu vispareizākajā veidā, lai apliecinātu, ka ar mammu viss būs kārtībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu