Pēc nežēlīgajām konspirācijas teorijām Keitas emocionālais video bijis izmisuma solis (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Velsas princesei tuvu stāvoši draugi situāciju, kurā Velsas princese privātā video pasaulei atklāja savu vēža diagnozi, nodēvē par "izmisuma soli" un ka "tas ir skumji, ka viņai pat nebija izvēles to paturēt privāti". Princesei visiem nācās atklāt savu cīņu ar vēzi pēc tam, kad visa pasaule par viņu bija sākusi nežēlīgi tenkot.

Video paziņojums tika izplatīts piektdienas vakarā, jo tas ļāva Keitas bērniem pārtraukt mācības un dot iespēju viņus mierīgi aizvest uz mājām Norfolkā, kur ģimene pavadīs Lieldienu brīvdienas. Tapis arī zināms, ka ģimene Lieldienas pavadīs privātā lokā, un visticamāk, ka Velsas princese šogad neparādīsies publiski Lieldienu dievkalpojumā.

Galerija: Karaliskā ģimene pagājušā gada Lieldienu dievkalpojumā

Foto: Reuters / Scanpix

Vairāki princesei tuvi cilvēki pauž, ka iemesls, kāpēc Keita  video atklāja tik daudz detalizētas informācijas, bija tāpēc, lai "apklusinātu tos, kuri par viņas pazušanu visu šo laiku bija nežēlīgi spekulējuši".

"Ketrīnas vēstījums bija izmisums," laikrakstam The Sunday Times sacīja Keitas draugs.

"Vai nav skumji, ka viņai pat nebija izvēles to paturēt privāti? Tenku dēļ viņai bija jābūt godīgai un jādalās ar šo ar visu pasauli."

Bet  kāds cits avots, kuram Keita uzticējās, pauž, ka pēdējo nedēļu drāma tomēr nebija galvenais viņas lēmuma virzītājspēks. "Tas bija tāpēc, ka viņa zina, ka ir publiska persona un viņai ir liela atbildība pret tautu," draugs sacīja izdevumam.

Jau ziņojām, ka nedēļas nogalē pasauli šokēja ziņas par Velsas princeses pazušanas patieso iemeslu, kas izrādījās diagnoze vēzis. Video ziņojumā viņa ar tautu dalījās smagajā pārdzīvojumā, bet nodeva arī pozitīvu vēstījumu par labo pašsajūtu un apņemšanos ātri izveseļoties. Keitas cīņa ar vēzi ir sākusies, un viņa ir apņēmusies uzvarēt: "Es jūtos labi un ar katru dienu kļūstu stiprāka."

Princese video arī paziņoja, ka viņa iziet "profilaktisku" ķīmijterapiju. "Analīzēs pēc vēdera operācijas tika atklāts vēzis. Tāpēc ārsti ieteica man iziet profilaktiskās ķīmijterapijas kursu, un šobrīd esmu šīs ārstēšanās sākuma stadijā," sacīja princese.

Vairāki karaliskās ģimenes eksperti publiski pauda nosodījumu konspirācijas teorijām, kas saistībā ar princeses pazušanu valdīja gan medijos, gan sociālajos tīklos. Tūkstošiem cilvēku bija piedalījušies spekulācijās par Keitas labklājību, arī augsta līmeņa personības, kā Kima Kardašjana un aktrise Bleika Laivlija. Tiesa, aktrise Laivlija pēcāk publicēja atvainošanos Velsas princesei. 

Bijušais pils padomnieks Pedijs Harversons, kurš iepriekš bija karaļa Čārlza III un prinča Viljama oficiālais pārstāvis, "BBC One's Sunday" šīs spekulācijas nosauc par "sliktāko, ko jebkad ir redzējis, kas ir vērsts pret karaļnamu".

"Manuprāt, tā ir necilvēcība, kā sociālie mediji ir likuši cilvēkiem publiski apspriest ļoti personiskas lietas."

Sākot cīņu ar slimību, Velsas princesei vissvarīgākās šobrīd ir rūpes par savu ģimeni. Kā viņa minēja video, visgrūtākais uzdevums bija šo baiso ziņu atklāt saviem trim bērniem. Ļoti emocionālā videouzrunā Keita stāsta, ka viņa vēlējusies savu diagnozi paturēt noslēpumā, kamēr par to nav informēti bērni. Bija vajadzīgs laiks, lai princim

Džordžam, princesei Šarlotei un princim Luisam to atklātu vispareizākajā veidā, lai apliecinātu, ka ar mammu viss būs kārtībā.

Foto: SIPA/Scanpix

Princis Viljams visu šo laiku ir bijis Ketrīnas stiprais balsts, kas sniedzis mierinājumu un iedrošinājumu kopš diagnozes noteikšanas pirmās dienas.

Keitai līdzās ir arī viņas vecāki Kerola un Maikls, kā arī brāļi un māsas Pipa un Džeimss, kuri sniedz atbalstu šajā grūtajā dzīves periodā.

Karalis Čārlzs III arī ir publiski komentējis savas vedeklas drosmi un šobrīd  sazinās ar princesi ik dienu. Savukārt Saseksas hercogi Harijs un Megana ir novēlējuši viņai "veselību un ātru izdziedināšanu”, un tiek uzskatīts, ka viņi pagājušajā naktī ir sazinājušies privāti.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu