Velsas princeses cīņa ar vēzi ir sākusies: visgrūtāk bija pateikt bērniem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Vakar pasauli šokēja ziņas par Velsas princeses pazušanas patieso iemeslu, kas izrādījās diagnoze - vēzis. Video ziņojumā viņa ar tautu dalās smagajā pārdzīvojumā, bet nodod arī pozitīvu vēstījumu par labo pašsajūtu un apņemšanos ātri izveseļoties. Keitas cīņa ar vēzi ir sākusies, un viņa ir apņēmusies uzvarēt: "Es jūtos labi un ar katru dienu kļūstu stiprāka."

Sīkāka informācija par princeses veselības stāvokli šobrīd netiek izpausta, taču Kensingtonas pils paziņojumā vēstīts, ka princese pilnībā atveseļosies. Princeses video paziņojumā skaidrots, ka tad, kad viņai janvārī tika veikta operācija, vēl nebija zināms, ka viņai ir vēzis. "Tomēr analīzēs pēc operācijas tika atklāts vēzis. Tāpēc ārsti ieteica man iziet profilaktiskās ķīmijterapijas kursu, un šobrīd esmu šīs ārstēšanās sākuma stadijā," sacīja princese.

Sākot cīņu ar slimību, Velsas princesei vissvarīgākās šobrīd ir rūpes par savu ģimeni. Kā viņa minēja video, visgrūtākais uzdevums bija šo baiso ziņu atklāt saviem trim bērniem

Ļoti emocionālā videouzrunā Keita stāsta, ka viņa vēlējusies savu diagnozi paturēt noslēpumā, kamēr par to nav informēti bērni. Bija vajadzīgs laiks, lai princim Džordžam, princesei Šarlotei un princim Luisam to atklātu vispareizākajā veidā, lai apliecinātu, ka ar mammu viss būs kārtībā. 

Princis Viljams visu šo laiku ir bijis Ketrīnas stiprais balsts, kas sniedzis mierinājumu un iedrošinājumu kopš diagnozes noteikšanas pirmās dienas. 

Keitai līdzās ir arī viņas vecāki Kerola un Maikls, kā arī brāļi un māsas Pipa un Džeimss, kuri sniedz atbalstu šajā grūtajā dzīves periodā. 

Karalis Čārlzs III arī ir publiski komentējis savas vedeklas drosmi un šobrīd ir tuvā saziņā ar princesi ik dienu. Savukārt Saseksas hercogi - Harijs un Megana ir novēlējuši viņai "veselību un ātru dziedināšanu”, un tiek uzskatīts, ka viņi pagājušajā naktī ir sazinājušies privāti.

Keita pati video sacīja, ka domā par visiem tiem, kurus ir skārusi šī slimība, piebilstot: "Ikviens, kurš saskaras ar šo slimību, neatkarīgi no smaguma, lūdzu, nezaudējiet ticību un cerību. Jūs neesat viens."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu