Trīs gadu laikā kopš reģionālās reformas Līgatne kā tūristu galamērķis sāk zaudēt agrāko pievilcību. Pagrabalām nereti atslēga priekšā, tāpat kā vēsturiskajam klubam, Tūrisma informācijas centrs biežāk ciet nekā vaļā, pastaigu takās salūzuši dēļi, izkaisīta, reizēm aplama informācija. Nozarē strādājošie tajā vaino Cēsu novada pašvaldību, kas “ir tālu un nav ieinteresēta”.

“Uz leju, tāpat kā citur Latvijā.” Tā tūrisma situāciju pēc teritoriālās reformas Līgatnē – vienā no iecienītākajām aktīvās atpūtas vietām Latvijā – raksturo Edgars Vinķelis. Ekskursijas pa mazpilsētu, kas pārsteidz ar industriālo mantojumu, harmoniski iekļāvušos lauku ainavā, viņš vada vairāk nekā desmit gadus. Tāpat kā citi ar vietējo tūrismu saistītie viņš ir sašutis. 

Un tā: pagrabalas smilšakmens klintīs ir viens no pieprasītākajiem Līgatnes apskates objektiem, bet divām dziļākajām alām atslēga priekšā un punkts - neviens iekšā netiek. Mikroskopiskā strādnieku dzīvoklīša vēsturiskā ēkā apmeklējums maksā 3,50 eiro. Smieklīgi!

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X