Ģimenes dārziņu aizstāvji aicina Rīgas domi pārskatīt iniciatīvu Lucavsalā būvēt futbola stadionu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lucavsala un televīzijas tornis.
Lucavsala un televīzijas tornis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ģimenes dārziņu apvienība "Kazas sēklis" aicina Rīgas domi pārskatīt iniciatīvu Lucavsalā būvēt futbola stadionu, liecina biedrības sagatavotā vēstule Rīgas domes deputātiem.

Vēstulē teikts, ka Kazas sēklī ir 326 dārzi, kas to īpašniekiem un nomniekiem ir būtiski pārtikas audzēšanai, bērnu izglītošanai, kā arī citām rekreācijas aktivitātēm. Vienlaikus vēstules autori neslēpj, ka daļa Kazas sēklī esošo dārzu nav sakopti, taču pieprasījums pēc teritorijas pēdējā laikā esot pieaudzis un jau patlaban apsaimniekotas tiekot teju visas zemes vienības.

"Ar savām rokām esam savākuši un par biedru naudu izveduši simtiem kubikmetru atkritumu no dārziņiem, kas nebija apsaimniekoti. Par biedrības naudu salaboti visi ceļi un sakoptas koplietošanas teritorijas,"

zsvērts vēstulē, atzīmējot, ka apvienība "Kazas sēklis" mazdārziņu teritoriju apsaimnieko trīs gadus.

Vienlaikus vēstules autori norāda, ka pašreizējā iniciatīva par futbola stadiona izveidi neatbilst domes iepriekšējiem plāniem. Tā, piemēram, apvienības pārstāvji uzskaita, ka vēl pagājušajā gadā pašvaldība virzīja Eiropas Savienības (ES) finansētu projektu par dabisko pļavu veidošanu Lucavsalā, savukārt ziemā apvienība piedalījusies pētījumā par pastāvīgo ģimenes dārziņu koncepciju Rīgas pilsētā.

Vēstuli Rīgas domei biedrības "Ģimenes dārziņu apvienība "Kazas sēklis"" vārdā parakstījuši valdes locekļi Liene Vancāne, Ralfs Dravnieks un Solvita Zute.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka ģimenes dārziņu apvienība "Kazas sēklis" reģistrēta 2021.gadā. Cita starpā biedrības mērķi ir apvienot Kazas sēkļa dārziņu uzturētājus, veikt visas likumiskās darbības, lai saglabātu ģimenes dārziņus Kazas sēklī, kā arī rūpēties par teritorijas sakopšanu un popularizēšanu. 2023.gadā biedrībā iesaistījās 190 personas.

Jau ziņots, ka 2.aprīlī Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē tika atbalstīts lēmumprojekts par desmit hektāru liela zemesgabala nodošanu bezatlīdzības lietošanā uz pieciem gadiem Latvijas Futbola federācijai (LFF) nacionālā futbola stadiona būvniecībai Lucavsalā.

Gala lēmums par zemes piešķiršanu bezatlīdzības lietošanā LFF būs jāpieņem Rīgas domei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu