Video "Es saprotu, kāpēc viņš to vietu izvēlējās." Bezvēsts pazudušā Jāņa atraitne stāsta, kā atrada viņas vīra ķermeni

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kopš 12. janvāra Mārupes novadā bezvēsts prombūtnē bijušais 1974. gadā dzimušais Jānis Tipuks tika atrasts miris. Televīzijas kanāla TV3 raidījums "Degpunktā" sazinājās ar vīrieša sievu un noskaidroja, kā tika atrasts viņas vīra ķermenis. 

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess un nozīmētas ekspertīzes. Šobrīd nekas neliecina, ka pret personu būtu bijis vērsts noziedzīgs nodarījums.

Tikmēr raidījums "Degpunktā" ziņo, ka blakus ķermenim tika atrasts aptuveni 20 centimetrus garš duncis un gūtie ievainojumi liecināja, ka vīrietis ir nodūries. Izvēlētā vieta Mārupes novada mežos bijusi zīmīga, stāsta sieva.

"Tur, kur notika Ziemassvētku kaujas, 1916. gads, 1917. gads, kad Pirmā pasaules kara laikā notika Ziemassvētku kaujas," saka Jāņa sieva Ivita.

Sieva beidzot varēja atšifrēt Jāņa izvēlētā skaņdarba nozīmi: "Tagad, protams, es saprotu to dziesmu, ko viņš bija nodevis, – "Dzērves". Tur bija runa par bojāgājušajiem. Vairāk gan bija runa par Otro pasaules karu, bet dziesmas vārdi bija: "Kritušie karavīri, kuri nav nonākuši mājās, viņu dvēseles pārvēršas par dzērvēm, un vai es varu jums pievienoties?" Jo es vairāk klausos to dziesmu, jo es saprotu, kāpēc viņš to vietu izvēlējās apzināti."

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Degpunktā" sižetā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu