Traktoriem tehnisko apskati iespējams iziet arī savās mājās

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Ir sācies pavasaris, un uz ielām arvien biežāk pamanāma traktortehnika. Lai piedalītos ceļu satiksmē, tātad visur, kur iespējama braukšana, ir jāiziet tehniskā apskate. Taču lauksaimniekiem vienmēr rokas pilnas darba, tāpēc, lai taupītu viņu laiku, traktori nav jādzen uz tehnisko apskati, kā to dara automašīnu īpašnieki, bet viņiem inspektori piebrauc klāt, vēsta "360TV ZIŅneši".

Apskate tiek veikta pēc iepriekš saplānota izbraukumu grafika, un traktortehnikas īpašnieki var izvēlēties sev ērtāko dienu un vietu. Kā tad notiek traktoru pārbaudes, Ziņneši dodas skatīt uz Rēzeknes novada Griškāniem.

Griškānu ciemā uz tehnisko apskati sabraukuši vīri no tuvējās apkārtnes. Lai arī viņi smaida, tomēr jūtams neliels satraukums. Ja skati neizies, tad līdz nākamajai reizei var nākties ilgāk gaidīt un līdz ar to var iekavēties lauku darbi, kas, protams, nav pieļaujams.

Sezonas darbu laikā grafiks salikts gluži vai pa minūtēm, tāpēc vīri novērtē, ka inspektori apskates veic arī mazos pagastos. Traktoriem ir vēl viena unikāla iespēja, par ko automašīnu šoferi var tikai sapņot, proti, inspektoru var izsaukt uz mājām, par to gan jāsamaksā 30 eiro, bet, ja sametas kopā ar kaimiņu vai pašam ir vairāki traktori, tad pavisam noteikti tas ir ļoti izdevīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu