Baidens uzskata, ka Netanjahu Gazas joslā pieļauj kļūdu (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens.
Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens. Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Gazas joslā pieļauj kļūdu, intervijā ASV telekanālam "Univision" sacīja Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens.

"Es uzskatu, ka viņš pieļauj kļūdu. Es nepiekrītu viņa pieejai," vaicāts par to, kā Netanjahu tiek galā ar karu, sacīja prezidents.

Baidens no jauna apliecināja, ka Izraēlas drona trieciens Gazas joslā, kurā tika nogalināti septiņi ASV bāzētās palīdzības organizācijas misijas darbinieki, bija šausmīgs.

"Es aicinu izraēliešus vienkārši izsludināt uguns pārtraukšanu, atļaut nākamās sešas astoņas nedēļas visas pārtikas un medikamentu piegādes šajā zemē," sacīja Baidens.

Prezidents arī norādīja, ka ir runājis ar Saūda Arābijas, Jordānijas un Ēģiptes līderiem, un šī valstis ir gatavas piegādāt pārtiku Gazas joslai.

"Nav nekādu attaisnojumu nenodrošināt šo cilvēku vajadzības pēc medikamentiem un pārtikas. Tas ir jāizdara tagad," sacīja prezidents.

Ar Baidena interviju tiek izceltas būtiskās izmaiņas ASV nostājā pret Izraēlu, kopš Izraēlas drona triecienā Gazas joslā 1.aprīlī tika nogalināti septiņi organizācijas "World Central Kitchen" palīdzības misijas darbinieki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu