Medijs: Izraēla sagatavojusies uzbrukumam no Irānas tuvāko 48 stundu laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: JACK GUEZ/AFP

Izraēlas varasiestādes paredz uzbrukumu no Irānas tuvāko 24 līdz 48 stundu laikā, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal", atsaucoties uz avotiem. Telaviva ir gatava uzbrukumam valsts dienvidiem vai ziemeļiem.

Savukārt kāds cits avots, kuru tieši informēja Irānas vadība, "The Wall Street Journal" precizēja, ka uzbrukuma plāni tiek apspriesti, taču galīgais lēmums vēl nav pieņemts. Viņš arī nenorādīja paredzamo iespējamā uzbrukuma laiku.

ASV ziņu aģentūra "Bloomberg" jau ceturtdien, 11. aprīlī, vēstīja, ka Irāna vai tās atbalstītie spēki tuvākajās dienās veiks raķešu vai dronu triecienu pa Izraēlu. 

Kā norādīja avoti, par triecienu mērķiem varētu kļūt Izraēlas sabiedriskie, militārie un valdības objekti.

Viens no informācijas avotiem izteicās, ka trieciens ir esot tikai laika jautājums.

Par iespējamu Irānas militāru triecienu Izraēlai, atsaucoties uz avotiem, ziņoja arī ASV raidsabiedrība CNN.

Teherāna uzskata, ka Izraēla ir atbildīga par 1. aprīlī notikušo uzbrukumu, kura rezultātā Irānas konsulāta komplekss Damaskā tika nolīdzināts ar zemi, nogalinot kopumā 12 cilvēkus. Izraēla nav atzinusi savu līdzdalību šajā uzbrukumā.

Kā vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "The Moscow Times", reaģējot uz informāciju par Irānas iespējamo triecienu Izraēlai, Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka sazvanījusies ar Irānas ārlietu ministru Hoseinu Amiru-Abdollahianu.

90 minūšu ilgās telefonsarunas laikā Irānas ārlietu ministrs norādījis, ka Irāna ir "apņēmības pilna" atbildēt uz Izraēlas uzbrukumu tās konsulātam Damaskā, taču darīšot to "atbilstošā un ierobežotā" veidā.

Nav gan skaidrs, ko Irānas varasiestādes traktē ar "ierobežotu".

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka aicināja Teherānu nenovērtēt par zemu "Izraēlas atbildes mērogu uz uzbrukumu tai no Irānas teritorijas", rezumē medijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu