ASV Pārstāvju palāta publicē likumprojektu par jaunu palīdzību Ukrainai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DW

SV Kongresa apakšpalāta Pārstāvju palāta trešdien publicēja likumprojektu par jaunu palīdzības paketi Ukrainai, kas paredz piešķirt Kijivai vairāk nekā 60 miljardus ASV dolāru un tālas darbības rādiusa ballistiskās raķetes ATACMS, kā arī pāreju uz aizņēmumu sistēmu.

ATACMS spēj trāpīt mērķiem līdz 300 kilometru attālumā, un Kijiva jau sen ir lūgusi tai nodot šo raķešu modeli ar maksimālo darbības rādiusu.

ASV prezidents Džo Baidens atbalstīja šo likumprojektu un aicināja Kongresu pieņemt to pēc iespējas ātrāk.

Balsojums par likumprojektu Pārstāvju palātā ir noteikts 20.aprīlī. Palīdzības pakete ir sadalīta trīs daļās: atbalsts Ukrainai, Izraēlai un Taivānai, un balsojums par katru notks atsevišķi.

No šī dokumenta izriet, ka no 60 miljardu dolāru paketes apmēram 23 miljardi tiks novirzīti ASV bruņojuma arsenālu papildināšanai, apmēram 14 miljardi dolāru paredzēti bruņojuma iepirkšanai Kijivai, bet 11 miljardus dolāru paredzēts novirzīt ASV militārajām operācijām reģionā.

Pārstāvju palātas spīkers Maiks Džonsons trešdien paziņoja, ka tiks nodots apspriešanai arī atsevišķs likumprojekts par ASV robežu drošību. Palāta balsos par tā galigo pieņemšanu sestdienas vakarā, dodot laiku debatēm un grozījumu izdarīšanai.

Pērn oktobrī Krievijas mediji ziņoja, ka Ukrainas armija slepeni saņēmusi ATACMS modeli ar darbības rādiusu līdz 165 kilometriem. Krievjas varas iestādes toreiz paziņoja, ka Ukraina izmantojusi šo raķeti, lai dotu triecienu okupētajai Zaporižjas apgabala daļai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu