Greznā aristokrātu muižā Somijā atklāta pašmāju Modes muzeja izstāde “Modes šedevri”

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Rīgā esošā "Modes muzeja" viens no kolekcijas lepnumniem - izstāde "Modes šedevri" pirmo reizi devusies uz ārvalstīm. Modes muzeja lolotā izstāde turpmāk teju gadu būs aplūkojama Somijas t.s. "Mančesterā" -  Tamperes pilsētā. Izstāde “Modes šedevri” apkopo iespaidīgākos tērpu eksponātus no 18. gadsimta galma tērpa līdz britu dizainera Aleksandra Makvīna dizainētai kleitai. Ceļojums cauri gadsimtiem!

Izstādē apkopoti vizuāli iespaidīgi izcilu modes dizaineru un modes namu darbi no Modes muzeja krājuma: no gadsimta sākuma Parīzes prestižākā modes nama “Worth” un Itālijas radošā eksperimentētāja Mariano Fortunī līdz mūsdienu modes dižgaru Žana Pola Gotjē, Aleksandra Makvīna un Iseja Mijakes veikumam.

Šādās kastēs un zīdpapīros gudīti tērpi rūpīgā uzraudzībā devās ceļojumā uz Somiju.  Izstāde “Modes šedevri” Somijas pilsētā Tamperē būs apskatāma muzejā “Milavida”, kas izvietots greznā 1899. gadā būvētā aristokrātu savrupnamā, kas savulaik piederējis ietekmīgajai Notbeku ģimenei.

Ekspozīcijai ceļojumā līdzi devās Modes muzeja direktore, tērpu restaurātores un izstādes kuratore, lai viņu uzraudzībā viss tiktu izkārtots perfekti! Pēc nedēļas ilga darba beidzot izstāde bija gatava atklāšanai!

Foto: Facebook

Uz izstādes atklāšanu ieradās vairāk nekā 100 cilvēku, kuri jau pirms muzeja durvju vēršanas nepacietīgi gaidīja ārpusē rindā. Pirms viesiem bija iespēja aplūkot ekspozīciju, tika piedāvāts aplūkot arī pašmāju modes dizaineru darinājumi. Pasākumu vadīja Somijā populārs modes žurnālists, šovu vadītājs Sami Sykkö!

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Foto: publicitātes

Modes muzeja vadītāja, arhitekte Natālija Muzičkina, atzīst: "Modes muzejam izstādes došanās “viesizrādēs” ir ļoti nozīmīgs notikums – tas ir būtisks muzeja komandas darba novērtējums. Kopš 2016. gada, kad Modes muzejs Rīgā, Grēcinieku ielā 24, vēra durvis apmeklētājiem, esam spējuši izveidot muzeja krājumu “no nulles”. Patlaban tajā ir 3600 priekšmetu. Daudzi no šiem priekšmetiem ir ārkārtīgi vērtīgi un nozīmīgi ne vien Latvijas, bet arī Eiropas modes kontekstā."

GALERIJA: IZSTĀDES “Modes šedevri” ATKLĀŠANA TAMPERĒ

GALERIJA: iZSTĀDES  “Modes šedevri” ATKLĀŠANA RĪGĀ

MODES MUZEJS  Rīga, Grēcinieku iela 24  www.fashionmuseumriga.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu