LDDK prezidents: Zaļās vienošanās procesā ir svarīgi, lai valsts un katrs uzņēmums izvirza sev reālistiskus mērķus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite
Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Dažādu politiku īstenošanā galvenais uzdevums ir saglabāt uzņēmumu un valsts konkurētspēju, ceturtdien, 18. aprīlī, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) rīkotajā starptautiskajā konferencē "Ar skatu zaļajā un digitālajā nākotnē" sacīja LDDK prezidents Andris Bite.

Viņš norādīja, ka darba devēji ir pirmie, kuri sastopas un mēģina pielāgot ikdienai tās politikas un virzienus, kuras ir uzņēmusies gan Eiropas Savienība (ES), gan arī Latvija. "Tas nav viegls uzdevums, savienot teoriju ar praksi, vienlaikus saglabājot uzņēmumu dzīvotspēju un sociālo vidi," sacīja Bite.

Pēc viņa teiktā, gan zaļās vienošanās procesā, gan transformācijā un digitalizācijā ir svarīgi, lai valsts un katrs uzņēmums izvirza sev reālistiskus mērķus, kurus ir iespējams sasniegt. Būtiski, lai mērķi ir virzīti uz to, lai uzņēmumi kļūtu labāki, turīgāki, veiksmīgāki un konkurētspējīgāki.

"Var būt labs, zaļš un digitalizēts uzņēmums, bet tas var konkurences cīņā zaudēt pozīcijas un rīt vairs nebūt," piebilda Bite.

Tāpat Bite sacīja, ka gadījumā, ja politikas tiek virzītas atrauti no reālās dzīves, tad var nonākt līdz politikai, kas reālajā dzīvē nestrādā, vai arī saskarties ar uzņēmumiem, kas ilgtermiņā nevar pastāvēt.

Jau ziņots, ka ceturtdien norisinās LDDK rīkotā starptautiskā konference "Ar skatu zaļajā un digitālajā nākotnē". Konferencē tiek spriests par digitālās un zaļās pārejas aktualitātēm Eiropā, fokusējoties uz mākslīgā intelekta ietekmi uz darba vidi. Viens no konferences virstematiem ir tehnoloģijas enerģētikā jeb kā tehnoloģiju inovācijas var palīdzēt veikt zaļo pāreju enerģētikas stratēģijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu