ISW: ASV palīdzība Ukrainai varētu izjaukt Putina vasaras ofensīvu (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas armija drīzumā pastiprinās uzbrukumus, līdz Ukrainā ieradīsies ASV militārā palīdzība, teikts ASV bāzētā Kara izpētes institūta (ISW) ziņojumā. “Krievijas militārie spēki, visticamāk, ir secinājuši, ka Ukraina nespēs aizsargāties pret pašreizējām un turpmākām uzbrukuma operācijām, jo ASV militārā palīdzība kavēsies vai tiks pilnībā pārtraukta. Šis pieņēmums, visticamāk, bija neatņemama vasaras operatīvās plānošanas sastāvdaļa,” norādīts ziņojumā.

Saskaņā ar ISW teikto Krievija plāno “izmantot ierobežoto laika periodu” pirms jaunas ASV militārās palīdzības saņemšanas. Palīdzības atsākšana varētu piespiest Krievijas spēkus atteikties no izrāviena mēģinājuma, kas būtu varējis novest pie aizsardzības līnijas iznīcināšanas, uzskata ziņojuma autori.

Tomēr Krievijas armija joprojām var gūt ievērojamus panākumus prioritārajā frontes posmā, kur Ukrainas aizsardzība izskatās nestabila, un viena no šādām vietām varētu būt Časivjara. Pagājušajā pirmdienā Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis paziņoja, ka Krievijas armija ir saņēmusi pavēli ieņemt Časivjaru līdz 9. maijam.

Dienu iepriekš ASV Pārstāvju palāta pieņēma likumprojektu par palīdzības piešķiršanu Ukrainai. Paketes apjoms ir 60,84 miljardi ASV dolāru: 23,2 miljardi tiks piešķirti ASV ieroču krājumu papildināšanai, vēl 23,2 miljardi – militārajai palīdzībai Ukrainai, 11,3 miljardi – pašreizējām ASV militārajām operācijām, bet 13,8 miljardi – ieroču iegādei.

Likumprojekts tiks iesniegts Senātam, lai tas pieņemtu galīgo lēmumu, un pēc tam ASV prezidentam Džo Baidenam, lai viņš to parakstītu. Senātam likumprojekts par palīdzību Ukrainai būtu jāapstiprina pēc iespējas ātrāk, lai Vašingtona varētu pēc iespējas ātrāk nosūtīt ieročus Ukrainai, teica Baidens.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu