Patriarhs Kirils nesaprot, kāpēc viņam piemērotas sankcijas (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils, kurš ir Krievijas diktatora Vladimira Putina un viņa pret Ukrainu sāktā kara kvēls atbalstītājs, nesaprot, kāpēc viņam noteiktas rietumvalstu sankcijas, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums “The Moscow Times”.

Viņš domā, ka sankcijas viņam piemērotas nevis par noziedzīga režīma atbalstīšanu, bet gan par to, ka Krievu pareizticīgā baznīca esot izvēlējusies citu attīstības ceļu, tādējādi piedāvājot “spēcīgu alternatīvu”.

“Vai patriarhs ir pārkāpis likumus? Kādam darījis pāri? [Viņš] sadarbojās ar valdībām, sabiedriskajām organizācijām, viss bija labi,” Kirila komentāru citē Krievijas medijs “Kommersant”.

“Kāpēc [ieviesa sankcijas]? Tāpēc, ka patriarhs vada tautu, garīgi vada. Baznīcu vada, [baznīcu], kas iet pa citu civilizācijas attīstības ceļu,” norādīja patriarhs.

Viņš arī paziņoja, ka sankcijas viņu nebiedējot.

“Aizliedza patriarham braukt uz ārvalstīm. It kā ar to viņu varētu nobiedēt,” izteicās Kirils.

Patriarhs ir aktīvs Krievijas Ukrainā sāktā kara atbalstītājs. Viņš šo agresiju regulāri cenšas attaisnot savos sprediķos, viņš arī nosoda visus, kas ir pret Putina sākto karu.

Sankcijas Krilam noteikušas vairākas rietumvalstis, piemēram, Lielbritānija, Kanāda un Lietuva. Sankcijas patriarham ierosināja noteikt arī Eiropas Komisija, tomēr šādu iniciatīvu bloķēja Ungārija.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu