Krievijas tiesa noraida ASV žurnālista Gerškoviča sūdzību par paturēšanu apcietinājumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Amerikāņu žurnālists Evans Gerškovičs.
Amerikāņu žurnālists Evans Gerškovičs. Foto: TATYANA MAKEYEVA/REUTERS

Krievijā Maskavas apelācijas tiesa otrdien noraidīja spiegošanā apsūdzētā amerikāņu žurnālista Evana Gerškoviča sūdzību par viņam noteiktā pirmstiesas apcietinājuma pagarināšanu līdz 30. jūnijam.

"Pirmā apelācijas tiesa nolēma atstāt bez izmaiņām 26.marta lēmumu par drošības līdzekļa termiņa pagarināšanu," sēdē otrdien pavēstīja tiesnesis.

ASV laikraksta ""Wall Street Journal" žurnālists Gerškovičs tika aizturēts pērn 29.martā Jekaterinburgā un aprīļa sākumā oficiāli apsūdzēts spiegošanā.

Gerškovičs un "Wall Street Journal" noliedz viņam izvirzītās apsūdzības spiegošanā, un ASV valdība uzstāj, ka viņš aizturēts nepamatoti.

Krievijas Federālais Drošības dienests (FSB) apgalvo, ka žurnālists pēc ASV rīkojuma vācis informāciju par Krievijas militārās rūpniecības uzņēmumu.

Gerškovičam, ja viņš tiks atzīts par vainīgu spiegošanā, draud līdz 20 gadiem ilgs cietumsods.

Gerškovičs ir pirmais amerikāņu žurnālists, kas Krievijā saistībā ar apsūdzībām spiegošanā aizturēts kopš 1986.gada septembra, kad toreizējās PSRS Valsts drošības komiteja aizturēja laikraksta "U.S. News and World Report" Maskavas korespondentu Nikolasu Danilofu.

Danilofs tika atbrīvots pēc 20 dienām un varēja pamest PSRS. Viņš tika apmainīts pret padomju ANO misijas darbinieku, ko ASV saistībā ar apsūdzībām spiegošanā bija aizturējis Federālais izmeklēšanas birojs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu