Edinburgas hercogiene apmeklē Buču: sievietes maksā visaugstāko cenu karā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Scanpix, TVNET kolāža

"Sievietes un meitenes maksā visaugstāko cenu šajā karā," sacīja Edinburgas hercogiene, klausoties par zvērīgajiem notikumiem Bučā un sieviešu izvarošanu kā "kara ieroci". 

Edinburgas hercogiene, kura ir pirmā karaļnama pārstāve, kas apmeklē kara plosīto Ukrainu, publiski nosodīja krievu karavīru zvērības, īpaši uzsverot meiteņu un sieviešu seksuālo izmantošanu. 

Foto: AP/Scanpix

59 gadus vecā Sofija sieviešu atbalsta centrā Kijivā tikās ar karā izdzīvojušajām un uzklausīja sieviešu skarbos stāstus. Hercogiene pateicās par sieviešu atklātību un drosmi runāt par šīm kara šausmām. Sofija sacīja: "Sievietes un meitenes cilvēcības ziņā karā maksā visaugstāko cenu."

Foto: AP/Scanpix

Ukrainas vizītes laikā viņa izrādīja cieņu tiem, kurus noslepkavoja Kremļa spēki, - īpaši vairāk nekā 450 cilvēkiem, kuri tika brutāli nogalināti Bučas pilsētā, netālu no Ukrainas galvaspilsētas Kijivas.

Vizītē Bučā, kur tika ziņots arī par četrpadsmitgadīgu meiteņu izvarošanu, Sofija šķita īpaši emocionāla...

Foto: Reuters/ScanPix
Foto: Reuters/ScanPix

Edinburgas hercogieni Sofiju Ukrainā uzņēma prezidents ar kundzi - Volodomirs un Olena Zelenski. Lielāko dienas daļu ar hercogieni laiku pavadīja Olena.  

Foto: AFP/SCANPIX
Foto: AP/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu