ISW analītiķi: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: YAKIV LIASHENKO/EPA

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

ISW analītiķi ziņo, ka nesen uz Kurskas apgabalu no frontes līnijas Zaporižjas apgabalā pārvietots bataljons no Pleskavas 76. gaisa desantnieku divīzijas.

Pēc ukraiņu militārā analītiķa Konstantīna Mašovca aprēķiniem, Krievija ziemeļu grupējumā jau ir sapulcinājusi aptuveni 50 000 karavīru: vairāk nekā 31 000 Belgorodas apgabalā, vairāk nekā 10 000 Kurskas apgabalā un vairāk nekā 8000 Brjanskas apgabalā.

Pēc Mašovca teiktā, Krievijas vienības maskēšanās nolūkos izkāpj Kurskas apgabala stacijās un pēc tam pašas dodas uz Belgorodas apgabalu, tuvāk Harkivai.

Daudzi novērotāji norāda, ka krievi pēdējā laikā ir pastiprinājuši triecienus pret Harkivu un ziemeļaustrumu apgabaliem kopumā, kā arī gaisa izlūkošanu reģionā.

"ISW joprojām uzskata, ka Krievijas armijai nav pietiekamu spēku, lai sagrābtu pilsētu, bet Krievijas uzbrukuma operācijas pret Harkivu vai Sumiem atvilktu un sasaistītu Ukrainas vienības no citām, svarīgākām frontes daļām," raksta ASV institūta analītiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu