1924. gadā ASV uz ielas tiek nolaupīts un nogalināts 14 gadus vecais Bobijs Frenks, šim noziegumam kļūstot par vienu no neparastākajām slepkavībām Amerikas vēsturē. Slepkavas, Nātans Leopolds un Ričards Loibs, bija bagāti un ar ārkārtīgi augstu intelekta līmeni apveltīti jaunieši, kas, nogalinot Bobiju, vēlējās pastrādāt “perfekto noziegumu”. Tiesa, beigu beigās viņiem drīzāk izdevās "stulbākais noziegums".

Tajā 1923. gada 10. novembra vakarā Nātans Leopolds bija sliktā garastāvoklī. Viņš bija piekritis kopā ar savu draugu un mīļāko Ričardu Loibu doties sešas stundas garā ceļā no Čikāgas uz Mičiganas Universitāti, lai aplaupītu Loiba bijušo brālību “Zeta Beta Tau”, tomēr guvums bija niecīgs – vien 80 dolāri sīknaudā, daži pulksteņi, nazīši un rakstāmmašīna. Atpakaļceļā uz Čikāgu Leopolds bija kašķīgs un Loibam sūdzējās, ka viņu attiecības ir pārāk vienpusējas, proti, viņš allaž pievienojas Loibam viņa avantūrās, kamēr Loibs nedod pretī to pašu.

Beigu beigās Loibam izdevās nomierināt Leopoldu, solot mūžīgu pieķeršanos un lojalitāti. Tuvojoties Čikāgai, Loibs sāka runāt par to, ka vēlas paveikt "perfekto noziegumu". Kopā viņi jau bija pastrādājuši vairākas laupīšanas un aizdedzinājuši vairākas ēkas, tomēr vīlušies secināja, ka neviens no noziegumiem nav pietiekoši plaši atspoguļots medijos.