Krievija gatavo likumu, kas ļaus policijai bloķēt iedzīvotāju kontus (7)

TVNET
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs vērsies Federācijas padomē ar lūgumu pieņemt likumu, kas dotu policijai tiesības bloķēt cilvēku kontus jau sākotnējās izmeklēšanas laikā un bez attiecīga tiesas lēmuma, raksta neatkarīgais izdevums “Agenstvo”.

“Mēs uzskatām, ka sākotnējās izmeklēšanas orgāniem ir nepieciešamas tiesības apturēt naudas operācijas un saņemt banku un mobilo sakaru operatoru informāciju bez attiecīga tiesas lēmuma,” pavēstīja ministrs.

Federācijas padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko jau paudusi atbalstu Kolokoļceva lūgumam. Viņa jau uzdevusi attiecīgajām komitejām sākt darbu un piesaistīt arī Tieslietu un Digitalizācijas ministrijas, lai operatīvi izstrādātu attiecīgas izmaiņas likumdošanā.

Aprīlī Iekšlietu ministrija jau sagatavoja izmaiņas kriminālkodeksā, kas nosaka bankām pienākumu sniegt policijas pieprasīto informāciju par pārskaitījumiem ne vēlāk kā trīs dienu laikā, bet ja šāds lūgums no policijas saņemts elektroniskā formā – tad 24 stundu laikā.

Ja likums tiks apstiprināts, tad bloķēšana varēs tikt attiecināta uz jebkuru bankas kontu, kuru izmeklētājs uzskatīs par saistītu ar viņa izmeklējamo lietu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu