Lietuvas prezidentam pārmet oficiālā "Facebook" konta izmantošanu aģitācijai vēlēšanu dienā

TVNET/LETA/ELTA
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ieteikusi prezidenta Gitana Nausēdas vēlēšanu štābam dzēst ierakstu prezidenta oficiālajā lapā sociālajā tīklā "Facebook", kurā cilvēki aicināti vakarā pulcēties pie Prezidenta pils Viļņā un uz ekrāniem sekot svētdien notiekošās prezidenta vēlēšanu otrās kārtas balsu skaitīšanai.

Tomēr Nausēdas pārstāvis paziņoja, ka ieraksts ieraksts prezidenta lapā "Facebook", kas tika publicēts svētdienas rītā, netiks dzēsts. Pēc tam CVK priekšsēdētāja Lina Petroniene solīja, ka vērtējums ierakstam, par kuru CVK saņēmusi sūdzības, tiks dots pēc vēlēšanām.

"CVK ir jautājumi par to, ka kandidāts Lietuvas Republikas prezidenta oficiālo ["Facebook"] kontu izmanto vēlēšanām, kurās viņš piedalās, kā arī to, ka vēlēšanu dienā prezidenta biroja pagalms būs atvērts ilgāk un ka tajā būs uzstādīti ekrāni, kuros būs redzami vēlēšanu rezultāti,"

aģentūrai ELTA sacīja CVK preses sekretāre Indre Ramanavičiene.

"Šajā kontekstā CVK iesaka ievērot politiskās reklāmas aizliegumu un dzēst ierakstu sociālajā medijā,"

viņa piebilda.

Ierakstā Nausēda aicināja cilvēkus Prezidenta pils pagalmā sekot prezidenta vēlēšanu otrās kārtas rezultātiem.

"Aicinu jūs visus un jūsu draugus un radiniekus Prezidenta pils pagalmā pie strūklakas un parkā gaidīt vēlēšanu rezultātus! Mēs varēsim vērot tiešraidi uz ekrāniem, tāpēc ņemiet līdzi grupu, sagatavojieties piknikam un uz tikšanos!" bija teikts ierakstā.

Politiskās aģitācijas aizliegums stājās spēkā pusnaktī un turpināsies līdz balsošanas noslēgumam plkst.20.

Nausēdas padomnieks komunikācijas jautājumos Rids Jasjuļonis aģentūrai ELTA sacīja, ka ieraksts netiks dzēsts.

Viņš norādīja, ka uzaicinājums esot saistīts tikai un vienīgi ar to, ka Prezidenta pilī dzimst jauna tradīcija, jo cilvēki pie Prezidenta pils pulcējušies arī pēc prezidenta vēlēšanu iecirkņu slēgšanas pirms pieciem gadiem.

"Tagad mēs vēlamies turpināt šo tradīciju tādā pašā veidā, lai vēlēšanu naktī prezidenta institūcijas simbols - Prezidenta pils - būtu atvērta,"

skaidroja Jasjuļonis.

Viņš piebilda, ka pie Prezidenta pils esot aicināta ierasties arī Nausēdas pretiniece vēlēšanu otrajā kārtā premjerministre Ingrīda Šimonīte un viņas atbalstītāji.

Pēc tam Petroniene aģentūrai ELTA teica, ka "pēc vēlēšanām tiks dots vērtējums visiem apstākļiem un tiks pieņemts lēmums".

"Patiesībā būtu grūti komentēt prezidenta biroja nostāju. Katram pašam jāizlemj, kā rīkoties. Mēs vienkārši paziņojām, ieteicām dzēst publikāciju," sacīja Petroniene.

"Tā nav īpaši bieža parādība vēlēšanu dienā, tāpēc mums bija svarīgi reaģēt un pateikt, kāda ir mūsu pozīcija un kādus riskus mēs saskatām," norādīja CVK priekšsēdētāja.

Jau ziņots, ka svētdien Lietuvā notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā pašreizējais valsts galva sacenšas ar Šimonīti no konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu