Noskaties "Biedrība vēlas, lai bērni beidz nodarboties ar sportu!" Grīziņkalnā nesaskaņas starp iedzīvotājiem un "Ghetto Games" (15)

TVNET Auto
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirms pāris gadiem dibināta "Grīziņkalna apkaimes biedrība", kura iestājas par to, lai būtiski tiktu samazināts troksnis Grīziņkalnā. Raidījums "Zebra" devās noskaidrot, vai troksnis tiešām ir tik liels un vai tas traucē blakus dzīvojošajiem.

"Viņiem ir cita izpratne par pasauli," par biedrību saka kustības "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans. "Viņi grib vairāk koku, mieru, hipsterīgākus pasākumus. Tā nu ir sanācis, ka Grīziņkalns ir par jauniešiem, sportu un aktīvu dzīvesveidu. Sanāk cilvēki ciemos uz apkaimi, un tas ir par daudz."

Dzīvojot pilsētā, ar troksni ir jārēķinās, it sevišķi, ja blakus kursē tramvajs vai vilciens. Pērnavas ielā ikdienā brauc kravas auto, radot 80 decibelu troksni, motocikls – 75 decibeli, novēroja raidījums "Zebra". Pat tad, ja neviens transportlīdzeklis garām nebrauc, troksnis ir ap 60-65 decibeliem.

"Ghetto Games" šogad atzīmēja 16 gadu jubileju. Raidījums "Zebra" izmērīja trokšņa līmeni tajā pašā vietā pie daudzdzīvokļu mājas pasākuma laikā – 70 decibelu. Pilsētā atļautais trokšņa apmērs ir līdz 80 decibeliem, un tāds drīkst būt līdz pl. 23.

Klusumu iespējams baudīt vasarnīcu rajonā, jo tur cilvēki brauc atpūsties. Pilsētā cilvēki strādā un veido ekonomiku, līdz ar to ir arī troksnis.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu