Aizkustinošs stāsts: Neviens nevēlējās šo suni, jo viņš izskatās savādāk...

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Pablo un Pikaso bija brāļi, kuri piedzima ne īpaši izglītotam suņu audzētājam. Pablo un visi pārējie kucēni tika pārdoti dažādām ģimenēm, tomēr neviens neņēma Pikaso, jo viņa purns izskatās neparasti. Kucēns nonāca dzīvnieku patversmē, jo neviens viņu negribēja. Pēc neilga laika viņš sastapa tur savu brāli Pablo. Pablo pēc kāda laika nomira, taču Pikaso beidzot ir atradis savu jauno ģimeni.

Pikaso piedzima ar acīm redzamu anomāliju. Viņa augšžoklis un deguns ir nošķiebti uz labo pusi. Žokļa novirzes dēļ sunim ir problēmas arī ar ēšanu, kas nozīmē, ka viņam vajag nedaudz vairāk laika, lai visu apēstu.

Ņemot vērā to, ka suņu audzētājs nespēja pārdot Pikaso, viņš nonāca kādā Kalifornijas suņu patversmē, kur ātri vien tika ievietots eitanāzijas sarakstā. Pēc neilga laika patversmē nonāca arī viņa brālis Pablo, un arī viņa vārds drīz vien nokļuva šajā sarakstā.

Par abiem suņiem pēc kāda laika sāka interesēties «Luvable Dog Rescue» - privāta organizācija, kas palīdz suņiem atrast mājas, un drīz vien viņi uzzināja par abiem brāļiem.

«Es runāju ar brīvprātīgo par suņiem, kurus plānojām saņemt, un apvaicājos, vai patversmē nav nonācis arī kāds neparasta izskata suns,» stāsta «Luvable Dog Rescue» izpilddirektore Liesla Vilharda. «Man atbildēja, ka viņiem ir šāds suns, un atsūtīja man Pikaso fotogrāfiju. Viņš bija ieritinājies suņu gultiņā un izskatījās ļoti bēdīgs. Viņš izskatījās nobijies, taču viņam bija tik jaukas acis - man tā bija mīlestība no pirmā skatiena!»

Pēc tam, kad Vilharda uzzināja, ka Pikaso un viņa brālis Pablo iekļauti eitanizējamo sarakstā, viņa nekavējoties piekrita suņus paņemt sev. Kad abi brāļi nokļuva jaunajās mājās, neviens nespēja saprast, kā šādus dzīvniekus varēja atdot patversmei. Tomēr dažus mēnešus pēc tam, kad suņi tika izglābti, Pablo nomira no smadzeņu aneirismas, atstājot gadu veco Pikaso pilnīgi vienu. Tobrīd Liesla saprata, ka tomēr nespēs šķirties no Pikaso, un paturēja viņu sev.

«Es nolēmu viņu vest uz mājām un censties socializēt ar maniem pārējiem suņiem. Nespēju samierināties ar domu, ka viņš paliktu viens,» stāsta suņa jaunā saimniece.

Šobrīd Liesla strādā pie tā, lai Pikaso kļūtu par suni, kas palīdz un pavada laiku kopā ar cilvēkiem ar invaliditāti vai kādām slimībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu