Patversme neatdod saimniekiem nozagto kucēnu un liek maksāt (226)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Par neparastas un nepatīkamas situācijas ķīlnieku kļuvis kāds sešus mēnešus vecs kucēns. Tā vietā, lai pēc pastaigas dotos mājās, viņš nonācis nepazīstamā automašīnā un vēlāk - suņu patversmē.

Viss šaušalīgais stāsts sācies pirms vairākām dienām, kad Vizmas dēls bija izvedis pastaigā suni. Pastaigas laikā jaunais puisis nolēma ieiet veikalā, tādēļ sešus mēnešus veco suņuku piesēja ārā pie velonovietnes un devās iekšā. Kad atgriezās, no suņa nebija ne vēsts.

Kad puisis atgriezies mājās, viņš internetā ievietojis sludinājumus, ka suņuks pazudis, un devies pie miera. Nākamajā rītā viņš devies uz policiju, kur uzrakstījis iesniegumu par šo gadījumu un vēlreiz devies uz lielveikalu. Tur viņš pastāstījis apsargiem par notikumu un vīri atļāvuši noskatīties videonovērošanas kameru ierakstus, kuros arī redzams, kā tad suns pazudis.

Pēc redzētā saimnieki nosprieduši, ka suns ir nozagts, tomēr turpinājuši meklējumus.

Jau nākamajā dienā viņi saņēma īsziņu no kāda labdara - sunītis esot dzīvnieku patversmē Juglā, lai tikai droši braucot pakaļ. Kurš ir šis labdaris, gan neviens neatzīstas, taču saimnieki sazinājušies ar patversmi, noskaidrojuši, ka mīlulis tur tik tiešām atrodams, un devušies turp.

Patversmē sākas ķīviņš, suni neatdod

Diemžēl tur saimnieki un dzīvnieku draugi neatrada kopīgu valodu un sācies ķīviņš. Patversmes darbinieki atteicās atdot suni, līdz suņa saimnieki neuzrādīs kādus dokumentus, kas pierādītu, ka suns tik tiešām pieder viņiem. Turklāt par dzīvnieka uzturēšanu jāsamaksā daži lati, bet Vizma, kura bija ieradusies pēc suņa ar atbalsta grupu, atteicās ko maksāt, kā arī apvainoja patversmes darbiniekus nozagtā suņa neatdošanā un izspiešanā. Tā viss eskalējies līdz brīdim, kad abas puses kļuvušas principiālas.
Vizma lūdza mūsu palīdzību, lai atgūtu patversmē esošo dzīvnieku, tādēļ kopā devāmies uz Juglu. Pirmais jautājums - no kurienes patversmē parādījies suns, kuru, kā apgalvo saimnieki, nozaguši ļaundari.

Kā šodien apgalvo Astrīda Kārkliņa, patversmes vadītāja, viņi suni nemaz nav gribējuši ņemt, taču bijis skaidrs, ka tā ir vienīgā izeja. Diemžēl vakardienas savstarpējais konflikts kavē šīs lietas atrisināšanu.

Suni patversme neatdos, līdz policija neapstiprinās, ka suns nav pierādījums kādā krimināllietā.

Arī tas, ka saimnieki nav atraduši iespēju atvest dzīvnieka dokumentus, attur viņus no dzīvnieka atdošanas.

Nemēģiniet glābt šādus pie veikala piesietus suņus

Konstruktīva problēmas risināšana gan neizdodas, tomēr pēc ilgām pārrunām Vizma vienojas ar patversmes darbiniekiem, lai viņai ļauj apskatīt suņuku. Protams, šī tikšanās ir sirdi plosoša, taču šodien saimniecei un sunim tomēr vēl nav lemts būt kopā. Lai atgūtu dzīvnieku, viņai šeit jāierodas ar visiem nepieciešamajiem dokumentiem, kā arī jānorēķinās ar patversmi par pakalpojumiem. Kā paskaidroja Valsts policijā, likuma sargi ir atteikušies sākt kriminālprocesu par notikušo un šajā gadījumā nevienu par notikušo pie atbildības nesauks, tas ir, vainīgo nemeklēs. Protams, visa šā stāsta vaininieki, vīrietis un sieviete, kuri paņēma suni no lielveikala, par visu notiekošo uztraucas vismazāk. Cerot, ka abas puses tomēr atrisinās situāciju, iesakām skatītājiem nekādā gadījumā nedarīt tā, kā izdarīja šis pāris, un nemēģināt glābt šādus pie veikala piesietus suņus. Dzīvniekiem ir jāpalīdz tikai tādā gadījumā, ja redzams, ka viņiem draud dzīvības briesmas, nevis gadījumos, kad šķiet, ka sunītis nosalis.

Komentāri (226)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu