«Kustība Par» Saeimā veidos savu deputātu grupu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Partijas «Kustība Par» biedri Saeimā izveidos patstāvīgu deputātu grupu, kas pārstāvēs kustības vērtības un mērķus parlamentā, informēja partijā.

Kustības deputātu grupa Saeimā iecerējusi balsot saskaņā ar partijas programmu un lēmumiem un virzīt tiem atbilstošus likumprojektus. Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli, deputāti turpināšot būt «Vienotības» frakcijas locekļi, bet deputātu grupas un partijas «Vienotība» attiecības varētu noteikt atsevišķa vienošanās.

«Kustības Par» deputātu grupa nepiedalīšoties lēmumu pieņemšanā par «Vienotības» iekšējām lietām un neiesaistīšoties valdošās koalīcijas amatu pārdalē. Vienlaikus «Kustības Par» deputāti rīkosies atbildīgi un valstiski jautājumos, kuri skar valsts budžetu un valdības stabilitāti, sola partijā.

Deputātu grupā darbosies Andrejs Judins, Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs un Ints Dālderis. Deputāti sola strādāt, lai virzītu «Kustībai Par» svarīgās vērtības - sekmētu vienādas iespējas visiem, mazinātu nevienlīdzību, stiprinātu tiesiskumu un labu pārvaldību, novērstu korupciju.

Judina prioritāte būšot darbs parlamentārās izmeklēšanas komisijā, kas izveidota «Oligarhu lietas» izmeklēšanai. Vienlaikus citās komisijās viņš strādāšot, lai veicinātu diasporas saikni ar Latviju un stiprinātu Latvijas sabiedrības saliedētību. Tāpat Judins strādāšot pie vairākām iniciatīvām, kuras palīdzēs Latvijā veidot efektīvu un mūsdienām atbilstošu kriminālpolitiku.

Čigāne nodrošināšot parlamenta uzraudzību Eiropas Savienības lietās, tāpat viņa plāno darboties ar informatīvās telpas, mediju darbības, bērnu tiesību uzraudzības un labas pārvaldības jautājumiem.

Loskutovs darbošoties vairākās komisijās, lai stiprinātu Latvijas iekšējo un ārējo drošību, kā arī sekmētu Latvijas darbu pretkorupcijas jomā un mazinātu korupcijas riskus.

Savukārt Dāldera prioritātes darbam Saeimā būšot budžeta jautājumi, kuri mazinātu nevienlīdzību, valsts līdzekļu izlietojuma caurredzamība, tostarp algu publicēšana, kā arī augstākās izglītības un zinātnes konkurētspēja un kultūras jautājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu