Lieldienu pasākumi Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šogad smieklu diena - 1.aprīlis - sakrīt ar Zaļo ceturtdienu, ar kuru aizsākas Lieldienu laiks un tām veltīto pasākumu virkne Rīgā.

Zaļajā ceturtdienā plkst.19 jauniešu koris «Sonore» un kameransamblis piedāvā garīgās mūzikas koncertu «Dod mums mieru» Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde».

Lielajā piektdienā plkst.12 Rīgas Svētā Pāvila baznīcā uzstāsies koris «Gaismaspils», bet plkst.19 Svētā Jāņa baznīcā koncertu sniegs profesionālais pūtēju orķestris «Rīga». Lielās piektdienas vakarā plkst.21 Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā «Swedbank» koris ar diriģentu Artūru Ancānu un solistiem Guntu Davidčuku, Ievu Paršu, Viesturu Jansonu un Krišjāni Norveli piedāvā Lieldienu koncertu «Bez aplausiem».

4.aprīlī no plkst.12 līdz 15 Līvu laukumā tiks iešūpotas Lieldienas, kur būs iespējams krāsot olas, lēkt līdzi dejā pie jautras mūzikas un piedalīties krāsoto olu loterijā, kuras galvenā balva - ceļojums pa Latviju. Bērni varēs priecāties par Rīgas Zooloģiskā dārza mazajiem dzīvnieciņiem un iepazīties ar pundurtrušiem.

Savukārt VEF Kultūras pilī bērni varēs piedalīties Latviešu tautas rotaļu un danču sarīkojumā ar folkloras kopas «Zvīgzna» un Rīgas Kultūru vidusskolas folkloras kopas «Krulla» dalībnieku piedalīšanos. Ja dzīvo Pārdaugavā un uz Rīgas centru braukt negribas, tad ģimenes, vecāki un bērni aicināti plkst.14 Kultūras un atpūtas centrā «Imanta» uz Lieldienu šūpolēm, rotaļām, dziesmām un dejām.

Mežaparkā no plkst.13 līdz 16 būs sastopami Lieldienu zaķi, spēlējot spēli «Raibo olu taka», viņi dāvinās krāsainas olas un aicinās izstaigāt Mežaparku, apskatot, kā pavasarī izskatās Galvenā aleja, Zaļais teātris, Lielā estrāde, kuģīšu piestātne un pats Ķīšezers, un būs iespēja ievērot galveno Lieldienu tradīciju - šūpoties.

Lieldienu pasākumi 4.aprīlī un 5.aprīlī no plkst.10 līdz 17 notiks Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kurā paredzēts dievkalpojums ar ērģeļmūzikas koncertu un tradicionālās Lieldienu nodarbes - šūpošanās, olu krāsošana un rotaļas ar folkloras kopām.

Otrajās Lieldienās 5.aprīlī plkst.12 Rīgas kultūras centrā «Iļģuciems» sāksies brīvdabas pasākums «Saules aplī Iļģuciemā», kurā ar seno lībiešu pavasara saulgriežu programmu iepazīstinās folkloras kopa «Līvlist», kapela «Hāgenskalna muzikanti», bērnu deju kolektīvs «Mārīte» un jauniešu deju kolektīvs «Dejotprieks».

Gan pieaugušie, gan bērni būs aicināti piedalīties rotaļās, dejās un 12 radošajās darbnīcās: teātra, leļļu, putnu balsu, gleznošanas, rokdarbu un daudzas citas darbnīcas. Lieldienu tradīcijas ierādīs Rīgas Latviešu biedrības nama «Sprīdīša skola». Savukārt VEF Kultūras pilī folkloras kopa «Zvīgzna» un kapela «Maskačkas spēlmaņi» piedāvās uzvedumu «Sagaidām Lielu dienu» ar Lieldienu tradīcijām un rotaļām.

Plkst.15 biedrība Vidzemes priekšpilsētas lielo ģimeņu centrs «Ģimenes atbalsts» un biedrība «Iedvesma» aicina visus uz koncertu «Lieldienu zaķis». Vakarā plkst.18 Svētā Pētera baznīcā notiks profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» koncerts Otrajās Lieldienās.

Lieldienu laika izskaņā 11.aprīlī plkst.15 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā notiks pareizticīgo Lieldienu koncerts, kurā skanēs krievu tautas dziesmas un krievu komponistu garīgā un mūsdienu mūzika kora «Accolada» izpildījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu