Rīgā notiks vairāki komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltīti pasākumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pieminot 1949.gada 25.marta deportācijas un komunistiskā genocīda upurus, Rīgā notiks piemiņas pasākumi un koncerti, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Kā katru gadu, šajā dienā notiks tradicionālais gājiens no Okupācijas muzeja ēkas uz Brīvības pieminekli, kur pirmdien plkst.13 notiks Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzruna un svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija. Šajā pasākumā piedalīsies arī Rīgas domes vadība.

Savukārt plkst.11 notiks piemiņas brīdis pie Šķirotavas stacijas. Tajā piedalīsies politiski represētie, Rīgas Austrumu izpilddirekcijas darbinieki, kā arī Rīgas 6.vidusskolas pūtēju orķestris "Auseklītis".

Notiks arī vairāki koncerti. Jau svētdien, 24.martā, plkst.19 Rīgas Domā, piedaloties profesionālajam pūtēju orķestrim "Rīga", Valsts Akadēmiskajam korim "Latvija", solistiem Lienei Kinčai un Valdim Jansonam, tiks atskaņots Johannesa Brāmsa "Vācu Rekviēms". Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kuri saņemami Rīgas Doma kasē katru dienu no plkst.10 līdz 17.

Pirmdienas, 25.marta, vakarā plkst.19 Rīgas Domā būs iespēja dzirdēt Roberta Morana "Trīsvienības rekviēmu", kuru atskaņos Rīgas Doma zēnu koris, čellu kvartets, arfists Oskars Krašauskis-Krauze un ērģelnieks Aleksanders Hermanns. Piemiņas brīdi dievnamā atklās koklētāja Laima Jansone un stīgu kvartets Agneses Kanniņas-Liepiņas vadībā. Arī uz šo pasākumu ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kuri saņemami Rīgas Doma kasē.

Plkst.19 Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltīts koncerts "Dzīvo ar Latviju" notiks arī Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā Ģilde". Klausītājiem būs iespēja dzirdēt kora "Sonore" un solista Andra Ludviga sniegumu. Koncertu vadīs aktieris Jānis Paukštello un ieeja tajā būs bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu