Džona Kenedija šūpuļkrēsls un karogi izsolīti par pusmiljonu dolāru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kādreizējā ASV prezidenta Džona Kenedija šūpuļkrēsls un divi karogi no viņa biroja izsolīti par vairāk nekā 500 000 ASV dolāru (261 000 latu), svētdien pavēstīja izsoļu nams «Heritage Auctions».

Kopumā Kenedija nāves 50.gadadienā tika izsolīti 228 priekšmeti. Izsole norisinājās Dalasā, Teksasā, kas ir prezidenta nāves vieta.

Divi karogi, kas karājušies Kenedija kabinetā, tika izsolīti kopumā par 425 000 dolāru (222 000 latu), četras reizes pārsniedzot prognozēto cenu, paziņoja «Heritage Auctions».

Savukārt šūpuļkrēslu pārdeva par 87 500 dolāriem (45 675 latiem), lai arī prognozētā cena bija 50 000 dolāru (26 100 latu).

Priekšmetus pārdeva Kenedija 1960.priekšvēlēšanu kampaņas brīvprātīgais darbinieks Dīns Viljams Rudojs, kurš pēdējos 50 gadus veltījis bijušā prezidenta piemiņlietu vākšanai.

Karogus un šūpuļkrēlslu nopirka kāds kolekcionārs no ASV dienvidrietumiem, kurš «uzskata, ka tiem svarīgi palikt nešķirtiem», norādīja izsoļu nama pārstāvis Toms Sleiters.

Polsterētais šūpuļkrēsls parasti atradās Kenedija personīgās sekretāres Evelīnas Linkolnas darba vietā, taču bieži vien tika ienests Ovālajā kabinetā. Tur to izmantoja Kenedijs, kurš cieta no muguras sāpēm.

Abi karogi piecas dienas pēc Kenedija nāves tika atdoti viņa sekretārei.

Kenedijs tika noslepkavots 1963.gada 22.novembrī, 46 gadu vecumā. Prezidenta amatā viņš bija aizvadījis nepilnus trīs gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu