Sasirgušai zelta zivtiņai uzkonstruē peldvesti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Kāds britu akvārija īpašnieks savai sasirgušajai zelta zivtiņai vārdā Einšteins uzkonstruējis peldvesti, kas tai ļauj atkal braši peldēt, vēsta «Daily Telegraph».

Zelta zivtiņai saslimšanas dēļ pārstāja funkcionēt peldpūslis, tāpēc Einšteins apgriezās ar vēderu gaisā un nogrima akvārija dibenā.

Zivtiņas nevarīgā mocīšanās akvārijā dziļi apbēdināja tās saimnieku Leitonu Neiloru, un viņš nolēma atrast kādu risinājumu.

«Einšteins vienmēr ir bijis cīnītājs, līdz ar to, kad viņš vienu dienu nogrima dibenā un vairs nespēja papeldēt, tas bija ļoti bēdīgs skats. Man lūza sirds, redzot, ka viņš ir tik bezpalīdzīgs. Viņš izskatījās tik nomākts,» stāstīja Neilors.

Lai palīdzētu zivtiņai noturēties ūdenī, Neilors no plastmasas salmiņiem izgatavojis peldvesti, kas pieguļ piecus centimetrus garās zelta zivtiņas ķermenim.

«Es gribēju izveidot kaut ko tādu, kas ļautu Einšteinam mazliet kustināt spuras, un lai vienlaikus viņam būtu ērti,» stāstīja Neilors.

«Sākumā viņš mazliet spirinājās un nebija pārāk priecīgs par šo ideju. Viņš arī mēdz aizķerties augos, bet kopš es pārkārtoju akvāriju, lai to padarītu ērtāku radībām ar kustību traucējumiem, viņš jūtas lieliski,» sacīja Neilors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu