Foto: Kolorītais un krāsainais Ievas Adamss auto ceļojums pa Eiropu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No privātā arhīva

No palmu eksotikas uz Eiropas eksotiku aizceļos žurnāliste, pasniedzēja un kādreizējā radiogeiša Ieva Adamss. Ceļojuma maršruts ir gana piesātināts un iespaidīgs – sākot no Briseles sirds arābu un Mocarta motīviem līdz slavenajiem Kaukenkofas ziedu laukiem.

Holandē Ieva uzzina visu par slavenajām dzirnavām, ka tajās ražo vismaz 30 veidu produktus – piemēram, linsēklu eļļu un gatavo koka izstrādājumus. Savukārt, kā top holandiešu sieri un slavenās koka tupeles, to Ieva parāda pati ar savām rociņām «Clare Maria» saimniecībā.

Tāpat redzams, kā Holandē mīl dzīvniekus un dzīvnieki mīl cilvēkus – teliņi un kazlēni ierodas pasaulē tavā acu priekšā, toties mazie kazlēni paši kāpj klēpī samīļoties. Aitu, kazu un gotiņu ganāmpulki priecē ik uz katra soļa. Ievas bija sajūsma sasniedzot Ziemeļu jūru – kaut ārā bija auksts, holandieši par to nebēdā – laiku var pavadīt pie jūras jebkurā laikā.

Ceļojuma piepildījumu sniedz nostāstos dzirdētie un beidzot ieraudzītie plašie tulpju, hiacinšu un narcišu lauki. Kilometriem garās rindās, lauks pie lauka, starp kuriem vijās nebeidzamie ūdens kanāli. Ievas sajūsma un krāsu palete slavenajā Kukenkofas ziedu parkā sniedza atbildi – jā, tas ir fantastiski, ko spēj izveidot cilvēks kopā ar dabu, un par to arī būs raidījumā.

Brauciena noslēgums tapa Amsterdamā, apmeklējot pasaulē sliktāko viesnīcu, uzēdot slavenās siļķu uzkodas, skaitot kanālus izbraucienā ar laivu.

Piektdien plkst. 18.00 raidījumā «Zvaigznes ceļo» kanālā TV3 vērojams kolorītais un krāsainais Ievas auto celojums Brisele-Antverpene-Roterdama-Kaukenkofa-Amsterdama-Brigge-Brisele.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu