Vienkārši Dāvids

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Esmu redzējis četrus modes mākslinieka Dāvida vadītos raidījumus kanālā TV5 — par lielām un mazām sieviešu krūtīm, par svingeru klubiem, par atkarību no alkohola un diskusiju ar TV un to pārraugošās NRTVP pārstāvjiem.

Pēdējā no tiem Dāvids izteicās, ka viņa raidījums nav domāts plebejiem un nav arī kristīgās ziņas.

Man nav informācijas, ka Dāvids būtu no patriciešiem, arī halāts nav toga, tādēļ saukšu viņu par «vienkārši Dāvidu». Ceru, ka raidījums nav nošpikots, man nav sevišķu iebildumu arī pret Dāvida halātiem, patīk reizēm valšķīgais, reizēm skumji aizkustinošais, brīžiem savās nodarbēs patrulā transā peldošais Dāvida kalpotājas Grietas tēls.

Nepatīk, ka Dāvids bieži apceļ un provocē viesus un viegli šokē ar izteicieniem, kādus nobriedis un attīstīts cilvēks vairs neatļaujas sarunās ar paziņām un draugiem. Šeit neatkārtošu jēlos, atklāti rupjos, arī banālos izteicienus, kuriem būtu īstā vieta kāda latviešu prozaiķa personāžu valodā.

Ja Dāvidu uzaicina kā kāda cita raidījuma viesi, tad viņa klātbūtne ir atraktīva tā paša spontānuma dēļ, arī ar to pašu valodu, pat ja tā nelielās devās būtu tāda pati kā viņa šovā, bet ja tas ir vienā baltā gabalā un viņš ir raidījuma vadītājs … . Šķiet, Ērika Šmeļkova raidījumā teica, ka Dāvida nelaime ir tā, ka viņš saka pat ne to, ko domā, bet ko jūt. Tas ir neprofesionālisms.

Ja televīzijā sāks runāt tā, kā barā puikas vai kā raksta portālu Delfi un Apollo komentāros, tad mēs ātri iebrauksim auzās. Jo pierod. No, otras puses, tas ir šovs. Tātad ar provokācijām jārēķinās. Te nu ir rezultāti: visa Dāvida šovu lūrošā Latvija tagad zina, ka sirmais Aivars Berķis arī ir lietojis prezervatīvu, un ka Dzintra Geka ir pametusi jaunavības krastus septiņpadsmit gadu vecumā.

Apmulsinātais Berķa kungs gandrīz jau sāka piespēlēt Dāvidam, kad palīgā nāca lieliskā Gekas kundze, kuras baltā blūzīte kopā ar viņas pašcieņu bija pats erotiskākais tā vakara šovā, ja piemirst Aivara Berķa reminiscenci par to, ka jaunībā laukos viss bijis viņam acu priekšā un viņš redzējis, kā bulli ved pie govs.

Uzskati sabiedrībā ir jāizvērtē allaž no jauna, tas tiesa. Mani, piemēram, interesē jautājums, kādēļ rādīt sieviešu krūtis un dzimumorgānus ir erotiski, bet rādīt vīriešu dzimumorgānus ir pornogrāfiski, arī neuzbudinātus. Kā ar daļēji uzbudinātiem? Pavisam uzbudinātiem? Bet ja vīrieša erekcija ir tik skaista kā sievietes krūts, ja ne brīžiem vēl skaistāka? Un patiesāka par daudz viltīgāko sievietes kājstarpi.

Man tā vien šķiet, ka līdzšinējās normas pastāv tādēļ, ka attiecīgajās seksa revolūciju žūrijās ir sēdējuši vīrieši, nevis sievietes. Kas attiecas uz raidījumiem, gan šovu Aina, gan Dāvida šovu skatos tad, ja mani interesē tēma. Abu raidījumu ļoti atšķirīgie vadītāji kā tādi mani neiepriecina, bet esmu viņiem pateicīgs par drosmi pieteikt neērtas, apietas tēmas.

Sliecos piekrist tiem, kuri uzskata, ka nobriedis, pieaudzis cilvēks, lai uzlabotu dzīves kvalitāti, uzliek sev arvien jaunus ierobežojumus, kurus viņam diktē veselais saprāts un spēja domāt par sekām. Arī ciešanas ir daudzmaz vesela cilvēka dzīves sastāvdaļa. Arī seksuālās ciešanas.

Ar to es domāju ielavīšanos intīmpreču veikalā, jo kauns pirkt prezervatīvus aptiekā, slepenu seksfilmu skatīšanos, masturbēšanu, vēl kaut ko — katram savs.

Bet — vai ķermenis ir jāmoka? Jebkurā gadījumā tie, kam sekss neliek mieru un sagādā milzīgu prieku vai nu izvēlēsies ar to saistītu profesiju vai arī kļūs par attiecīgo rūpalu uzticīgiem klientiem.

Par raidlaiku. Es nepazīstu bērnus, kuri desmitos jau guļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu