Vēzis Vēža laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.newacropol.ru

Zodiaka saimē Vēzis ir visneievērojamākais zvaigznājs.

Ēģiptieši to dēvēja par Skarabeju (vaboli, kuru viņi uzskatīja par visu kukaiņu valdnieku, par Mūžības simbolu). Vēža zīme saistīta ar vasaras saulgriežiem. Izejot cauri zvaigznājam, Saule, pamazām saīsinot dienas, it kā sāk virzīties «atpakaļgaitā» uz rudens un ziemas mājām. Grieķu mīts vēsta, ka vēzis esot iekniebis Heraklam kājā tieši tajā brīdī, kad tas cīnījies ar hidru. Herakls dusmās viņu saminis, bet Hēra vēlāk to pažēlojusi un pacēlusi debesīs.

Vēža zīmē dzimušie cilvēki ir cītīgi un centīgi jebkurā darbā, taču bieži ir tā, ka vai nu tiem veicas visā, vai neveicas nekur. Parasti tiem neveicas biržas darījumos, bet likumīga uzņēmējdarbība lielākoties sekmējas. Vēži ir azartiski un diemžēl šīs vājības dēļ var zaudēt visu, ko gadiem krājuši.

Savos plānos, tāpat kā darbos, viņi drosmīgi iet uz priekšu, bet tad pēkšņi atkāpjas — tāpat kā viņu simbols Vēzis. Parasti Vēža plāni ir grandiozi, ar ievirzi uz cilvēci visaptverošas laimes ideālu. Šādas nostādnes bieži sastopas ar kritiku un pretdarbību. Vēži klusēdami to dziļi pārdzīvo, noslēdzas šaurā draugu lokā un nereti kļūst par ciniķiem.

Vēžiem ir dzīva iztēle, no viņiem iznāk labi aktieri, mākslinieki, rakstnieki un komponisti. Viņiem ir lieliska atmiņa — spēj atmiņā saglabāt īpaši daudzveidīgu informāciju. Ciena tuviniekus, «savus cilvēkus», ģimenes ierašas un tradīcijas.

Liela uzmanība jāpievērš diētai, jāizvairās no saaukstēšanās. Lielākā daļa slimību rodas no nesavaldības un nekontrolētām emocijām. Šajā periodā dzimuša cilvēka dzīve būs pilna pārmaiņu. Naudas lietās var būt augsti lidojumi un zemi kritieni (ja biznesa lietas kārtos nepārdomāti, nevajadzīgi riskējot).

Jāsargās no krāpniekiem, neuzticamiem kompanjoniem. Jāpiebilst, ka Vēžiem nauda var parādīties visneparastākā un neiedomājamākā veidā. Vēžus pavada veiksme!

Vēža laiks īpaši veiksmīgs tiem, kuri dzimuši Skorpiona un Zivju zvaigznājā. Labi veiksies arī Jaunavām un Vēršiem, ne visai veiksmīgs Svariem, Auniem, Mežāžiem.

Vēža fāze ir laiks, kad Daba notiek apaugļošanās. Apaugļošanās process, t.i., savienošanās vienā jaunā veselā, pārveido Dvīņu duālismu.

Astrologi Vēža zodiaka zīmi saista ar Mēnesi, ar Psihi kā pirmdzimtības simbolu, ar dvēseli, zemapziņu, neapzinātu, intuitīvu mātes attieksmi pret bērnu, saiti ar pirmcēloni un saknēm.

Vēža saistība ar Mēnesi atbilst visām sievišķajām dievietēm, kas apdzīvo ezerus un ūdenskrātuves. Par grieķu Mēness die­vieti Selēnu teica, ka viņai bijuši 50 bērni.

Ja gada zodiaka pirmā (Auna) fāze saistīta ar pašapliecināšanos, otrā — orientēta uz materiālo pasauli, bet trešā ir dzimumat-tīstibas un mācību fāze, tad ceturtā — Vēža fāzē cilvēkam iestājas periods, kad viņš jūtas atbildīgs visas sabiedrības priekšā.

Ja mūžu dalām sešu gadu ciklos, tad Vēža periods atbilst cilvēkam vecumā no 18 līdz 24 gadiem, bet, ja septiņu gadu ciklos, tad tas atbilst vecumam no 21 līdz 28 gadiem. Šajā laikā vīrietis kļūst par karavīru, bet sieviete dzemdē savu pirmo bērnu.

No diviem rodas viens. Ja iepriekšējā — Dvīņu fāzē bija izzināts pirmatnējais divvienības likums, tad Vēža fāzē tiek apzināts gara un miesas duālisms.

Ja to laikus nepa­mana un neievēro, tālākā attīstība var sliek­ties materiālo labumu pārvaldīšanas virzie­nā, attīstīties neveselīga paštīksmināšanās, kuras ietekmēts cilvēks kļūst par savu neapzināto kaislību vergu un nespēj pār tām valdīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu