Zoodārzā dzimst mazuļi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Katas lemuriem mazulis

Kā jau Dienvidu puslodes (Madagaskaras) iemītniekiem, katas lemuriem mazuļi parasti dzimst Latvijas ziemas beigās. Šogad Rīgas zoodārza lemuru ģimenē mazulis piedzima 9. februārī. Māte Seimure bērnu vēl rūpīgi slēpj, un tik reizēm no viņas klēpja izspraucoties redzama mazuļa tievā un melnbalti svītrainā aste. Savukārt tēvs Jaceks var justies lepns, jo kopš 2003. gada šis jau ir ģimenes septītais mazulis.

Atgādinām, ka katru dienu plkst. 13.00 lemuri apmeklētāju klātbūtnē tiek baroti ar banāniem. Tā ir lieliska iespēja aplūkot šos dzīvniekus un arī to mazuli.

Bērnu birums Lauku sētā

Mazuļi sadzimuši arī Lauku sētas dzīvniekiem — pa iekštelpu aploku spriņģo divi pāris nedēļu veci pundurkazlēni, krietna runča augumā, kā arī omulīgi rukšķ un sānus kasa trīs sivēni. Februāra beigās gaidām papildinājumu arī aitu ģimenē.

Tropu mēnesis turpinās

Katrs, kurš vēlas baudīt vasaru ziemas vidū, sestdienās un svētdienās var apmeklēt pasākumus Tropu mājā.Apmeklētāji februāra brīvdienās no plkst. 12.00 līdz 15.00 var:• saņemt Tropu mājā CEĻA LAPU un interesanti pavadīt laiku sešās pieturās Tropu mājā;• sarunāties ar zoodārza darbiniekiem un uzzināt, kā klājas Nīlas krokodilam Kroksim, cik dažnedažādas ir vardes un kukaiņi, cik pārsteidzoši krāsaina un noslēpumaina ir Tropu meža pasaule;• ļauties sejas apgleznošanai;• piedalīties ekskursijā nakts dzīvnieku ekspozīcijā;• vērot dzīvnieku barošanu;• paglaudīt vai pat paturēt rokās kādu rāpuli vai iespaidīgu posmkāji.Savukārt skolēnu grupas aicinām uz interesantu nodarbību «Tropu meža takas» — lūdzam pieteikties iepriekš pa tālruni 67518669, 67517969.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu