Ziemassvētku noformējums Rīgā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ziemassvētku noformējumu Rīgā veidos svētku egles, rotājumi pilsētas ielās un pilsētas parku ainavisks izgaismojums. Noformējums tiks izvietots pakāpeniski, radot svētku noskaņu Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, portālu «Apollo» informēja Elīna Dambekalne, Rīgas domes Kultūras departamenta direktores palīdze preses jautājumos.

Pirmajā adventē tradicionāli jau iedegta Rīgas svētku egle Doma laukumā, iedegta egle Rātslaukumā, kur Ziemassvētku noskaņu papildina Rātsnama zvanu skaņas ar dažādām pazīstamām melodijām un Melngalvju nama gaismas un mūzika.

Pie Rīgas Kongresu nama atrodas Rīgas īpašā Ziemassvētku egle, kurai šogad dots nosaukums «Uz eņģeļa spārniem» un kuras noformējumu veidojuši labdarības festivāla «Nāc līdzās» ietvaros Antūžu speciālās internātskolas, Strazdumuižas internātvidusskolas-attīstības centra, Rīgas 4. mūzikas un mākslas skolas audzēkņi kopā ar sabiedrībā cienījamiem cilvēkiem un māksliniekiem.

Egles tiek izvietotas visā pilsētas teritorijā — Ludzas, Katoļu un Sadovņikova ielas krustojumā, pie koncertzāles «Ave Sol», pie VEF Kultūras pils, pie Pārdaugavas mūzikas skolas Graudu ielā 59, pie kultūras centra «Imanta» un «Siena tirgus» Maskavas ielā 121b. Tiks rotātas Operas skvērā un Līvu laukumā augošās egles.

Jau otro gadu būvuzņēmums «Skonto būve» pilsētai dāvināja egli, kas tika iedegta 23. novembrī un ne tikai izdaiļo Elizabetes ielas un Brīvības bulvāra stūri, bet ar īpašām gaismas staru projekcijām izgaismo pilsētas centru diennakts tumšajā laikā.

Ziemassvētku noformējumā tiks saglabāti otrā gaismas festivāla «Staro Rīga» objekti Balstejkalnā — vides objekts un gaismas instalācija «Ziemeļblāzma» un Kalnciema ielas pārvada instalācija «Salūtpuķes», kā arī Arhitektu ielā izvietots gaismas objekts «Vaļņi».

Dažāda veida gaismas dekori un tās elementi rotās visu Rīgu. Ziemassvētku spuldzīšu virtenes tiks izvietotas dažādās galvaspilsētas vietās, gan rotājot kokus, gan apgaismojuma stabus ielu malās. Elektriskie dekori ar nosaukumu «Spārni» rotās Akmens tiltu un abpus tiltam 11. novembra krastmalu. Tilta noformējums top ar SIA «Maxima Latvija» finansiālu atbalstu. «Spārni» atradīsies arī virs 18 Vecrīgas ielām, veidojot vienotu pilsētas ainavisku noformējumu.

Pilsētvidē būs atrodami gan jauni dizaina gaismas noformējumi, gan jau rīdziniekiem pazīstamie trīs īpašie Rīgas lielie sniegavīri. Noformējumā izmantos vēl citus pagājušā gada noformējuma elementus («Lāstekas», «Zvaigznes», gaismas dekorus «Trijstūris»). Noformējums paredzēts ne tikai pilsētas centrālajā daļā, bet arī Kurzemes prospektā, Jūrmalas gatvē un Mūkusalas ielā.

Ziemassvētku noformējums pilsētā top, veiksmīgi sadarbojoties Rīgas domes Kultūras departamentam ar Rīgas domes Pilsētvides dizaina pārvaldi, Rīgas pašvaldības aģentūru «Rīgas gaisma» un ar pilsētas uzņēmēju atbalstu. Sadarbības rezultātā galvaspilsēta ziemas tumšajos vakaros kļūs vēl gaišāka Rīgas iedzīvotājiem, radot Ziemassvētkiem atbilstošu noskaņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu