Austrālijas aborigēni lūgs atdot brīvības cīnītāja galvu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC licence

Austrālijas pamatiedzīvotāji vērsušies pie prinča Viljama ar lūgumu atdot aborigēniem austrāliešu karotāja Pemulvui galvu. Viņš gāja bojā cīnoties ar kolonizatoriem, vēsta izdevums «The Australian».

Pemulvui tika nogalināts 1802. gadā un viņa galva tika atdalīta no ķermeņa un izkaltēta. Tiek domāts, ka tā atrodas Lielbritānijā, taču precīza atrašanās vieta nav zināma. Pēc aborigēnu vecākā Maikla Mandina (Michael Mundine) vārdiem, savas vizītes laikā Austrālijā, 19. janvārī princis Viljams tiksies ar pamatiedzīvotāju pārstāvjiem.

«Princim Viljamam ir viņa mātes sirds. Viņš ir daudz jaunākas paaudzes un sapratīs, kāpēc Pemulvui atliekām ir jāatgriežas dzimtenē», - teica Mandins.

Pemulvui, kurš tamdēļ, ka apģērbā izmantoja visu Austrālijas cilšu krāsas tika saukts par «varavīksnes karavīru», piedzima aptuveni 1750. gadā. Pēc tam, kad Austrālijā tika dibinātas pirmās britu kolonijas un 1788. gadā ieradās «Pirmā flote», Pemulvui savāca aptuveni simts domubiedru un uzsāka cīņu pret kolonizatoriem. Viņi dedzināja ēkas, uzbruka britu apmetnēm un galināja viņu lopus. 1802. gadā Pemulvui tika nošauts.

The Australian - Elders seek prince's help with finding decapitated head of warrior Pemulwuy

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu