Siguldā top vairāk nekā 7 metrus liels sniegavīrs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.sigulda.lv

Siguldā Svētku laukumā tiek veidots sniegavīrs, kuru var uzskatīt par pasaulē vienu no lielākajiem sniegā veidotiem sniegavīriem. Tā ir unikāla akcija, kas Siguldas novadā notiek pirmoreiz.

Šorīt, 20.janvārī, apsekojot sniegavīra tapšanas procesu, noskaidrots, ka tas pārsniedz iecerētos 5,5 metrus, un uz doto brīdi bez cepures ir 7 metrus liels.

Ideja par tā gatavošanu radusies pēc aktīvu siguldiešu aicinājuma, lai akcentētu 2006.gadā notikušās Latvijas I Ziemas olimpiādes simbolu un gatavotos II Ziemas olimpiādei šā gada martā.

Pirmoreiz sniegavīrs būs apskatāms piektdien, 22.janvārī Svētku laukumā, kad notiks Eiropas čempionāta kamaniņu sportā atklāšanas parāde. To skatīt varēs visu ziemu, jo februārī un martā Siguldā norisināsies arī starptautiskās distanču slēpošanas sacensības «Skandināvijas kauss», Tautas slēpojums, «Siguldas kauss» kalnu slēpošanā, kā arī 5.martā tiks atklāta II Ziemas olimpiāde, kas pulcēs sportistus no visas Latvijas.

Ideju rosinājis Jānis Lazdāns, aktīvs siguldietis, orientēšanās un distanču slēpošanas sporta veidu pārstāvis. Pašvaldības aicinājumam atbalstīt akciju, pievienojušies arī mākslinieks Elmārs Gaigalnieks, Olimpiskā sporta centra «Sigulda» direktors Jānis Ciaguns, SIA Ramirent un Siguldas novada Jauniešu dome.

Sniegavīrs tiek veidots uz speciāli izgatavota karkasa, appūšot to ar sniegu un tad veidojot kā skulptūru.

Atgādinām, ka 2005.gadā Siguldā notika Latvijas I olimpiāde. Olimpiādes logo bija sniegavīrs, kas brauc ar slēpēm no kalna. Tā autors – mākslinieks Indulis Martinsons to veidoja pēc Siguldas Mākslas skolas audzēknes Madaras Akmentiņas zīmējuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu